Bishop_Philip_Egan_.jpg

Odvážny katolícky politik je pre gay aktivistov bigótnym a odpudzujúcim extrémistom

505
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Ďalší britskí biskupi sa postavili na obranu konzervatívneho člena britského parlamentu Jacoba Rees-Mogga, ktorý sa stretol s nenávistným odporom po tom, ako sa na národnom TV okruhu vyjadril, že berie „vážne“ náuku Katolíckej cirkvi o homosexualite a potratoch.

Biskup Philip Egan z Portsmouthu sa vyjadril, že ho vôbec neprekvapuje, že sa Rees-Mogg stal terčom takýchto útokov od ľudí, ktorí znevažujú katolícku sexuálnu náuku a pohŕdajú ňou. Pre Catholic Herald uviedol, že títo ľudia pri akomkoľvek ohrození ich životného štýlu okolo seba „v zúrivosti rozdávajú rany“, čím sa snažia ospravedlniť a odôvodniť svoju situáciu. „Podobne ako s opilcom, ani s nimi sa nedá rozumne jednať“, dodáva biskup Egan a pokračuje vysvetľovaním, ako sa človek odmietaním sexuálnej morálky otvára vplyvu zlého ducha:

„Ak sa ľudia vo veciach sexuálnej morálky nepridŕžajú čistoty a zdržanlivosti, otvárajú svoje vnútro pôsobeniu silám zla, ktoré v nich zapúšťajú korene. Nevedomky tak dovolia zlému duchu aby sa im ako had ovinul okolo srdca a čoraz viac ho zvieral vo svojom ´objatí´. Často sa stáva, že keď sa ľudia dostanú do tohto štádia, jednoducho prestanú vnímať krásu a múdrosť náuky Katolíckej cirkvi a jej cestu k naplneniu človeka po všetkých stránkach. Následkom toho sa však, žiaľbohu, nedozvedia o tom, ako ich Kristus a Jeho Cirkev milujú a ako ich chcú pozdvihnúť k ušľachtilejšiemu, krajšiemu a plnšiemu životu.“

Na Jacoba Rees-Mogga zaútočili v médiách hneď po jeho vyjadrení v programe Good Morning, Britain. Povedal totiž, že manželstvo je sviatosťou a že život je posvätný a nedotknuteľný a že on berie náuku Katolíckej cirkvi „veľmi vážne“. Tento katolícky člen Parlamentu povedal, že život začína počatím a že potrat je „morálne neobhájiteľný“, podľa neho aj v prípade znásilnenia alebo incestu.

Stúpenci potratov a obhajcovia gay „manželstiev“ sa naňho zniesli ako supy a obvinili ho z bigótnosti, extrémizmu a vyjadrili sa, že má odpudzujúce názory. Biskup zo Shrewsbury Mark Davies a mnohí ďalší Reesa-Mogga obhajujú a chvália za jeho vyjadrenia: „Všetci by sme mali byť vďační za integritu politikov ako je Jacob Rees-Mogg, ktorý nebojácne vyjadruje svoje kresťanské názory a presvedčenia, na ktorých bola vybudovaná naša spoločnosť.“