patrick-mitchell-transition.jpg

Chlapec, ktorý sa "premenil" na ženu, zmenil názor: V mojom tele som sa cítil dobre

535
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Chlapec, ktorý sa začal meniť na dievča, keď mal 12 rokov, o dva roky zmenil názor. 

Príbeh Patricka Mitchella bude v nedeľu odvysielaný v relácii 60 minút. Pre portál Women's Day poskytol rozhovor, kde vysvetľuje, ako si uvedomil, keď ho nazývali "dievčaťom", že sa cítil pohodlne ako chlapec. 

Teraz podstúpi chirurgický zákrok na odstránenie prsného tkaniva, ktoré vyrástlo v dôsledku užívania estrogénu.

"Mal som pocit, že som na správnej ceste, aby som sa stal dievčaťom," povedal Mitchel v programe 60 minút

Ale začiatkom tohto roka, keď sa o ňom hovorilo ako o "jednom z dievčat", si uvedomil, že "v mojom tele som sa cítil vlastne dobre."

"Každým dňom som sa cítil lepšie," povedal. 

"Sám som bol trans dieťa," povedal pre LifeSiteNews Walt Heyer, zakladateľ stránky SexChangeRegret.com. "Tento príbeh o Patrickovi je ďalším dôkazom, že trans-aktívni lekári nevedia žiadnym spôsobom dokázať, kto sú trans-deti a kto nie."

Ale nemajú žiadny problém "bezohľadne pokračovať v liečbe."

"To, čo vieme z trvalého a častého potvrdzovania rodičov, lekárov a škol, je, že vieme presvedčiť deti, aby si mysleli, že sú transgender," povedal Hayer. "Keď tu existuje veľká pre podporu zmien pohlaví, potom sa u každého dieťaťa rozvinú príznaky pohlavnej dysfórie. Patrick mal šťastie, pretože "sa k tomu priznal" a uvedomil si, že sa cítil pohodlne vo svojom chlapčenskom tele."

"Vedela som, že jeho myšlienky dostihli jeho telo," povedala jeho matka. O transgenderizme sa s ním rozprávala, keď mal 12, a Patrick veľmi pozitívne reagoval na návrh, že s tým zájdu za lekárom. 

"Váš chlapec má prsia," hovorí moderátor programu matke Patricka. 

Podľa mediálnych správ Patrickova matka podporovala jeho "prechod" na ženu a teraz zase jeho prijatie biologického pohlavia.

"Deti by nemali byť vystavené neustálemu uisťovaniu alebo lekársky vyvolanej liečbe na zmenu pohlavia  do veku 18 rokov," povedal Hayer. "V tom čase by sa od nich malo vyžadovať, aby podstúpili psychologické testy na určenie toho, či neliečené komorbidné psychologické poruchy spôsobujú, že mladá osoba sa identifikuje ako transsexuál."

Podľa Heyera sú poruchy, ako je telesná dysmorfická porucha, bipolárna porucha, disociačná porucha, depresia, úzkosť a Aspergerov syndróm, "spojené s identitami druhých pohlaví". Žiadna z nich si ale "nevyžaduje hormonálne blokátory alebo zmenu pohlavia ako súčasť liečby."

Najmladší britský pacient, ktorý podstúpil "zmenu pohlavia" v 15 rokoch, sa vrátil k životu muža v 18 rokoch. Teraz, keď má 23, sa znova "vracia" k žene. 

"Verím, že budem konečne šťastný," povedal v auguste. 

Toto leto vydala organizácia Pure Passion Media dokumentárny film, v ktorom sú príbehy ľudí, ktorí podstúpili zmenu pohlavia a teraz svoje rozhodnutie ľutujú.