130817_Praha_Pride_DSCN8950083523.jpg

Toleranciu a rešpekt žiada ďalšia “sexuálna menšina”: Pedofili sa na tohtoročnom českom Gay Pride cítili neprijatí a ukrivdení

1,056
Kultúra smrti

“Pedofilnú sexuálnu menšinu doslova utláčali na slobode prejavu a práve slobodne šíriť informácie”, uvádza sa vo vyhlásení na stránkach pedofilnej komunity v Čechách. Aktivisti z radov tejto “sexuálnej menšiny” totiž na českom pochode Gay Pride nemali dovolené rozdávať letáky ani inak pôsobiť, čo komunitu pobúrilo.

 

“Inak sa to vyložiť nedá, keď im vadia len letáčiky informujúce o pedofílii, ale iné letáčiky im nevadili. Považujeme to za ich ohromný prešľap”, kritizuje pedofilná skupina organizátorov LGBTI pochodu. “Prijali sme to, keď zamietli naše ponuky s prednáškami o pedofílii a nesťažovali sme sa. Ale šikanovať nás len na základe toho, akí sme a že sa snažíme pomáhať, to má k téme tohtoročného Prague Pride – tolerancia a rešpekt – veľmi ďaleko.”

Promótori tejto komunity sa počas pochodu snažili rozdávať letáky o pedofílii. Na stránkach uvádzajú, že už čelili policajnej kontrole kvôli týmto aktivitám, ale tohtoročnú reakciu zo strany organizátorov Prague Pride považujú za “neprimeranú”. Slová o tolerancii a láske, ktoré počas pochodu prednášala transgenderová osoba, “zjavne nepatrili všetkým”, kritizuje neznámy autor vyhlásenia pedofilov, pričom ďalej uvádza, čo bolo kameňom sváru:

Počas rozdávania ich propagačných materiálov mal nim pristúpiť jeden zo zahraničných organizátorov a “obťažovať ich” – vytrhol jednej z aktivistiek leták. Tá napriek tomu v propagácii pokračovala. Organizátor mal potom objaviť ďalšieho aktivistu a roztrhať mu letáky a prenasledovať ich, aby im v rozdávaní letákov zabránil. Aktivistky napokon zalarmovali políciu, ktorá organizátora mala požiadať, aby ich “prestal oťažovať” a poučila organizátora, že nemôže im len tak trhať letáky. Zahraničný organizátor však údajne neprestal skupinku sledovať. Český organizátor už bol podľa nich “ústretovejší” a snažil sa im vysvetliť, prečo letáky rozdávať na pochode nemôžu – vraj podľa samotnej vyhlášky pochodu.

“Toto neférové a neadekvátne jednanie zo strany organizátorov Prague Pride, kedy pedofilnú sexuálnu menšinu doslova utláčali na slobode prejavu a práva slobodne šíriť informácie, (pretože inak sa to vyložiť nedá, keď im vadia len letáčiky informujúce o pedofílii ale iné letáčiky nevadia) považujeme za ich ohromný prešľap. Prijali sme to, keď zamietli naše ponuky s prednáškami o pedofílii bez toho, aby sme sa sťažovali. Ale šikanovať nás len na základe toho, akí sme a že sa snažíme pomáhať, to má k téme tohtoročného Prague Pride veľmi ďaleko”, uzatvára sa vo vyhlásení pedofilov.

Pedofilov sa zastal aj LGBTI aktivista – muž, ktorý si zmenil svoju identitu na ženskú a ktorý je u našich susedov silným hlasom LGBTI komunity

Čech, ktorý sa necháva oslovovať menom Marie Feryna, a ktorý je hlasom LGBTI v Čechách, nie je spokojný so súčasnou situáciou ohľadom práv sexuálnych menšín. Feryna poukazuje, že samotná gay komunita dokáže byť netolerantná k menšinovým skupinám. Verí však, že dôjde k očisteniu ostrakizovaných komunít, vrátane pedofilov. Informuje o tom portál Echo 24.

“Skrátka a dobre – budúcnosť nie je len queer, ale radical queer, resp. taká byť musí. Treba skončiť s izolovanosťami jednotlivých podskupín queer komunity, spomenúť si, že ešte nie je dobojované, a to ani legislatívne. Navyše legálna rovnosť nie je rovnosťou osobnou a rovnaké práva ešte neznamenajú rovnaké podmienky a príležitosti,”píše Marie Feryna vo svojom článku v časopise Tvar.

Ako ďalej uvádza: “Radical queer znamená zrušiť sexuálne a rodové normy, očistiť stigmatizované menšiny (vrátane napr. Pedofilnej komunity, o ktorú Prague Pride s ohľadom na malé liberálne krôčiky vpred nestojí, pretože sa jej daná téma zdá príliš kontroverzná). Neprispôsobiť sa, meniť spoločnosť, “apeluje Feryna.

Tento aktivista vyčíta homosexuálnej komunite, že sa príliš prispôsobuje väčšinovej spoločnosti a bojí sa otvárať témy ako napríklad práva pre pedofilov.

V českej republike majú s touto salámovou metódou bohaté skúsenosti. Najprv bola spoločnosť ubezpečená, že  schválenie registrovaných partnerstiev je jediná požiadavka LGBT komunity a preto táto požiadavka prešla v parlamente.

Prednedávnom však na základe týchto registrovaných partnerstiev ústavný súd stanovil, že homosexuálne páry si môžu adoptovať deti. Ústavný súd považoval za diskriminujúce, že dieťa si mohli osvojiť len manželské páry a jednotlivci, ktorí neboli registrovaní v partnerstve. LGBT komunita preto toto ustanovenie považuje za obrovskú výhru.

Gay Pride pochod zavíta nasledujúci víkend aj do Bratislavy. Možno sa len nechať prekvapiť, aké scény so sebou prinesie. No s veľkou pravdepodobnosťou také, od ktorých by bolo dobré detského diváka uchrániť a do mesta radšej v tom čase nepúšťať…  (