Nenávistný liberálny liturgista napáda Benedikta XVI. za uznanie kardinála Saraha

828
Kultúra smrti

Nedávno pápež Benedikt napísal krátky príspevok pre nové vydanie knihy kardinála Saraha o tichu.

Podľa očakávania, liberálny valec nenávisti ostro skritizoval Benedikta, rovnako ako skritizoval kard. Saraha, keď minulý rok navrhol, že kňazi by mali slúžiť omšu Ad Orientem. (tvárou k liturgickému východu, čiže k svätostánku. Editor)

Napríklad, ultra-liberálny liturgista Andrea Grillo vyjadril svoju zlosť smerovanú na Benedikta XVI, čím zároveň spláchol odpad aj na kardinála Saraha.

Grillo poskytuje skvelý príklad najlepšieho talentu pravých liberálnych ideológov: Nenávidia ako nikto iný... najmä keď sú vystrašení.

Toto prišlo cez Cittadellaeditrice.com v mojom rýchlom a priznávam, že možno zvláštne znejúcom preklade. Grillo je jedným z tých hlúpych stereotypných talianskych učencov, ktorý je očarený kúzlom svojej vlastnej extravagantnej prózy:

 

Ak by som bol kard. Sarah, mal by som obavy. To nie je prvýkrát, čo sa to stalo, že J. Ratzinger, napísal predhovor a doslov pochybným knihám alebo ich autorom. Napríklad si spomínam, na predhovor k nie moc odporúčanému autorovi menom Alcuin Reid, ktorého teória a ktorého osoba podnietila vedecké a cirkevné rozpaky cez polovicu sveta, no Ratzinger sa ho snažil odporúčať, akoby bol (Reid) autoritou. Taktiež v tomto prípade slová, ktoré tlačové agentúry napísali, stačia na to aby sa stala (pri ich čítaní) autonehoda. Je to ako keby Ratzinger nachvíľu odstúpil od svojej rezignácie a chcel ovplyvniť rozhodnutia jeho nasledovníkov. Pozrime sa na to, či môžeme adekvátne poukázať na delikáítne a nevhodné aspekty tohto zásahu.

· Sarah preukazoval roky významnú neschopnosť a nespôsobilosť v oblasti liturgie. Jeho výstredné teórie a jeho prísnosť bránia Kongregácii, aby si vykonávala svoju bežnú prácu.

·Vieme tiež, že kardinál Sarah bol zvolený pápežom Františkom, keď počúval názory jeho predchodcov. Z tohto dôvodu uznanie, ktoré predchodca dáva svojím nasledovníkom vyvoláva trošku zvláštnosti aj v tejto veci, v ktorej prispel k tomuto zlyhaniu.

Okrem týchto inštitucionálnych otázok, tu zostáva iba jedno stanovisko týkajúce sa res liturgica. A ako vžy, aj tu je potrebné pozorovať, že uznanie nekompotentného človeka odovzdáva chválenú neschopnosť. Táto liturgia musí byť zverená “skutočne do dobrých rúk”. Ak to bude božia vôľa, môžu bez svojej posadnutosti vyvinúť tlak na “Reformu reformy” Cirkvi. Pre toto je kardinál Sarah úplne nedostačujúci. Dokonca aj keď sa za neho prihovoril emeritný biskup Ríma.

 

Tento článok od Grilla odhaľuje, ako sú liturgickí liberáli nervózni.

Dokonca sa tak veľmi bojí, že aj malý starý nonagenarian (anglický výraz pre človeka medzi vekom 90-91) zamknutý vzadu vo vatikánskych záhradách začne s obviňovaním.

Možno by si mal vziať k srdcu čo Benedikt napísal o Sarahovej knihe:

Je lepšie mlčať a byť kresťan, než rozprávať a nebyť ním.

Summorum Pontificum funguje. Muži ako Sarah má nejaké veci na ľudí ako je Grillo, nie naopak. Kniha od Saraha, The Power of Silence: Against the Dictatorship of Noise (Sila ticha: proti diktatúre hluku) a jej Benediktovo uznanie fungovalo asi tak, ako pokropenie trochou svätenej vody na démona zviazaného v pivnici.

Takže, články ako tieto plne ukazujú, prečo by ste si vy, drahí čitatelia mali zakúpiť kópie kard. Sarahovej knihy a uistili sa, že každý kňaz ktorého poznáte, jednu má.

 

Nenechajte si ujst: Benedikt o Sarahovi: liturgia je v dobrých rukách

O kard. Sarahovej knihe sme informovali TU

 

Zdielajte svoj názor na vec pod clánkom.

Náš FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO