Rozpad rodiny aj morálky. Odborníci dávajú vinu antikoncepcii.

2,633
Kultúra života

WASHINGTON, DC, 25. marca 2011 (LifeSiteNews.com) - Antikoncepcia je základný faktor, ktorý stojí za problémom tehotenstiev slobodných, neúplných rodín, pohlavne prenosných chorôb, nedostatočného otcovstva a vysokej potratovosti, hovorí významný expert v oblasti rodiny.
„Od zavedenia antikoncepcie všetko ostatné upadlo," povedal pre CNS Patrick Fagan, riaditeľ výskumu o rodine Výskumného inštitútu Rady pre rodinu a náboženstvo.


Počas výročnej konferencie Nadácie Fredericka Douglassa, černošskej náboženskej organizácie, vo Washingtone, DC minulý týždeň Fagan hovoril o „odcudzení mužov od žien a rozvrate manželstva,“ „sexe mimo manželstva“ ako o niekoľkých tragických výsledkoch používania antikoncepcie.

„Všeobecne v celej histórii kresťanstva bola antikoncepcia vždy vnímaná ako ťažký hriech proti Bohu,“ povedal, „hriech, pre ktorý človek stratil božský život a dušu.“


Ako sa vyjadril tento odborník, kampaň pre kontrolu pôrodnosti organizácie Plánovaného rodičovstva, bola začiatkom spoločenskej pohromy.


„Prvá rodina, ktorú si zvala na mušku Plánované rodičovstvo v na konci 30. a na začiatku 40. rokov bola černošská rodina," povedal Fagan.

Potrat sa veľmi propagoval medzi nízko-príjmovými rodinami v černošským štvrtiam. Ako vysvetlil Fagan, táto kampaň je čiastočne zodpovedná za rozpad černošskej rodiny, ako aj za celý rad ďalších dôsledkov ovplyvňujúcich celú spoločnosť.

Černošské rodiny boli celistvé až do r. 1930, kedy Americká liga pre kontrolu pôrodnosti, neskôr premenovaná na  Americkú federáciu plánovaného rodičovstva zrealizovala svoj ​​pre-potratový program pre menšinové skupiny, vysvetlil tento expert.

„Potom, ako sa do konca 60. rokov rozšírili kliniky pre „plánovanie rodiny“, bolo očividné,  že prevažná väčšina z nich bola v černošských štvrtiach.“

„Došlo k masovému rozšíreniu sexuálnych stykov mimo manželstva, a to predovšetkým prostredníctvom antikoncepcie," pokračoval Fagan. „Kto to všetko  pretláčal? Organizácia Plánované rodičovstvo. Oni ako prví dostali čiernu rodinu. Prečo? Pretože chceli znížiť počet čiernych detí. Nechceli čierne deti.“

V e-maili pre CNSNews.com, Fagan napísal, že „Margaret Sanger viedla úsilie o kontrolu populácie černochov prostredníctvom černošského kostola, napr. v jej Harlem klinike, ktorá začala v roku 1930. Adam Clayton Powell Starší mal jej adresu Abyssianského baptistického kostola, najväčšieho černošského kostola v Harleme.“

Ďalší rečníkkonferencie, Patricia Funderburk Wareová, prezidentka a generálna riaditeľka PFW Consultants Inc, súhlasila s analýzou Fagana o škodách  spôsobených antikoncepciou.

Funderburk Wareová bola riaditeľkou Úradu tehotenstva adolescentov, ktorý spadal pod Program amerického ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb počas vlády prezidenta George W. Busha.

„V minulosti sme nelegalizovali potraty,“ povedala Funderburk Wareová. „Nebola kontrola pôrodnosti.“

Napriek tomu, spolu s rastom kontroly pôrodnosti prišiel aj nezodpovednému sexuálnemu správaniu a to práve vďaka dostupnosti antikoncepcie a legalizovanému potratu, hovorí Funderburk Wareová. „Ak ste otehotneli, mohli ste ísť na potrat.“