Kto financuje katolícke gay projekty ?

3,564
Kultúra smrti

25.marca 2011 (LifeSiteNews.com) – Významné skupiny „za práva gayov“ vyhlasujúce, že reprezentujú kresťanov a katolíkov a najmenej jedna jezuitská vysoká škola, sú väčšinovo financované  homosexuálnym obchodným magnátom s cieľom podnietiť rozpory v rámci cirkvi.

V nedávnom článku Thomas Peters, Kultúrny riaditeľ Národnej organizácie pre manželstvo a zakladateľ amerického papeženského blogu odhalil zdroje financovania rôznych skupín, ktoré podporujú prijatie homosexuality pod rúškom reprezentácie dotknutých členov židovsko-kresťanského spoločenstva.

Skupiny, ako sú napr. New Ways Ministry - najznámejšia skupina nedávno odsúdená americkými katolíckymi biskupmi, dostali veľké sumy od Nadácie Arcus za účelom podpory „manželstva osôb rovnakého pohlavia“ najmä medzi katolíkmi, luteránmi, anglikánmi a Židmi.

Nadácia Arcus bola založená Jonom Strykerom, homosexuálnym miliardárom, akcionárom a zástancom homosexuálnych iniciatív. Článok v Salone z roku 2006 poukazuje na vplyv homosexuálneho softvérového milionára a aktivistu Tom Gilla na Strykera.

„Lisa Turnerová, vedúca kancelárie Jona Strykera, potvrdzuje, že Stryker sa inšpiroval veľkorysým Timom Gillom, homosexuálnym zakladateľom Quark Inc v roku 2004, ktorý vytvoril precedens,“ hovorí článok.

„Zástancovia gay manželstva sú inteligentní - vytvárajú organizácie, aby vliali svoje bohatstvo do oblastí, ktoré chcú propagovať,“ napísal Peters, ktorý poukázal na stupne separácie zakrývajúce vzťah medzi New Ways Ministry a Strykerovou nadáciou.

Na stránkach nadácie Arcus sa tiež uvádza niekoľko ďalších „katolíckych“ projektov pod hlavičkou „Náboženstvo a hodnoty.“ Zoznamy konkrétne opisujú plány na ohrozenie učenia katolíckej cirkvi o sexualite.

Ako príklad možno uviesť Národnú bojovú jednotku gayov a lesbičiek (The National Gay and Lesbian Task Force), ktorá dostala 152 625 dolárov od nadácie pre "spoločný strategický proces plánovania zameraný na budovanie hnutia LGBT (hnutie Lesbičiek, Gayov, Bisexuálov a Transsexuálnych osôb)v rámci rímsko-katolíckej cirkvi v USA. „Čo sa týka katolíckeho školstva, jezuitskej Fairfieldovej univerzite bolo poskytnutých 100 000  dolárov na „rozšírenie existujúcej diskusie o homosexualite v rámci rímskeho katolicizmu, aby zahŕňal rôzne názory pokrokových katolíckych mysliteľov a teológov.“

Nátlak na prijatie antikoncepcie alebo potratu katolíkmi je tiež súčasťou poslania nadácie: Ženskej Aliancii pre teológiu, etiku a bohoslužbu bolo zverených 70 000 dolárov na vytvorenie "kádrov katolíckych lesbičiek, bisexuálnych a transexuálnych žien a ich spojencov, ktoré by prevzali vedúcu úlohu v rámci katolíckej komunity v otázkach týkajúcich sa pohlavia, sexuálnej orientácie, [a] reprodukčného zdravia. "

Ďalšie financovanie zahŕňa 93 345 dolárov New Ways Ministry, 200 000 dolárov New Ways Dignity USA, a 23 000 dolárov na kampaň proti katolíckému učeniu o sexualite v súvislosti s návštevou pápeža Benedikta XVI v Spojených štátoch v roku 2008. (Pre úplný zoznam udelených Arcusgrantov kliknite tu.)

Podľa Petersa, ak pripočítate  príspevky Arcusu na iné „kresťanské“ ciele, celková suma od roku 2007 je ohromujúcich 6 500 000 dolárov.

Katolíci pre rovnosť je ďalšia popredná skupina zameraná na podkopanie katolíckeho učenia o homosexualite. V tomto prípade má organizácia jasné väzby na Kampaň pre ľudské práva (HRC), jednu z prominentnejších pro-homosexuálnych organizácií krajiny.

HRC zamestnáva alebo skôr zamestnávalo tri z piatich členov predstavenstva katolíkov za rovnosť. Dokonca gay aktivista, bloger Michael Petrelis poznamenal, že skupina, ktorá začala v minulom roku, je prešpikovaná podporou z iných skupín HRCa že úzke spojenie prerušilo kampaň ďalšej homosexuálnej „katolíckej“ skupiny Rainbow Sash.

Katolíci by mali byť pobúrení, že skupina, ktorá financuje aj anti-katolícke skupiny, financuje disidentské organizácie v rámci cirkvi, aby miatli katolíkov a podkopali našich biskupov a učenia, ktoré hlásia,povedal Peters.