Novinka na trhu: 3D model bábätka v maternici

1,698
Kultúra života

29. november 2012, (LifeSiteNews.com) – Najprv to bol ultrazvuk, potom 3D ultrazvuk. Dnes spoločnosť v Japonsku umožňuje rodičom vidieť a spojiť sa s ich nenarodeným dieťaťom v maternici novým spôsobom. Ide o 3D model bábätka, ktorý môžu držať vo svojich rukách.

Pomocou technológie, ktorá je známa ako Bio-Texture modelovanie, sa magnetickou rezonanciou vytvorí trojdimenzionálny počítačový obraz nenarodeného dieťaťa v maternici matky. Z počítačového modelu sa následne urobí skutočný model za použitia 3D tlače a dvoch rozdielnych živíc – jedna farba živice pre matku a druhá pre dieťa.

Služba, ktorú spoločnosť nazýva „Podoba anjela“, stojí 100 000 yenov (približne 1 200 amerických dolárov).

Tomohiro Kinoshita, marketingový zástupca v spoločnosti Fasotec, uviedol, že matky, ktoré túto službu využili, dosvedčili, aký je to „skvelý pocit vidieť, ako ich deti vyzerali pred narodením“.

„Tiež mali radosť z modelu aj po pôrode, mysliac si: ,Takto vyzeralo moje dieťatko vo mneʻ. Pripomenuli si, aké to bolo byť tehotnou,“ povedal.

Kinoshita potvrdil, že technológia bola pôvodne vyvinutá na vytváranie vysoko realistických modelov ľudského tela pre výučbu lekárov a zdravotníckych pracovníkov.

„Túto službu sme začali ponúkať ako vedľajší produkt,“ uviedol.

Táto technológia je pre pro-life aktivistov ďalším nástrojom, pomocou ktorého môžu ukázať svetu, že dieťa v maternici je človek a má právo na život.