Čína: Brutálna politika jedného dieťaťa bude znieť krajšie

2,066
Kultúra smrti

8. marec 2012 (LiveActionNews.org) - Čína spustila projekt zameraný na to, aby jej „slogany“ podporujúce politiku jedného dieťaťa zneli lepšie. Alebo to je prinajmenšom jej cieľom. Podľa správ BBC uskutočnila Komunistická strana Číny v krajine výskum zaoberajúci sa sloganmi, ktoré sú spojené s touto politikou.

Výskum Národnej agentúry plánovania rodiny a populácie (National Population and Family Planning Commission)  bol publikovaný v oficiálnych čínskych novinách Komunistickej strany People’s Daily. Zistením tohto výskumu bolo, že štvrtina sloganov, ktoré boli v minulosti používané na presadenie tejto politiky, bola surová a hrubá. Niektoré z nich boli opísané ako desivé.

Medzi citovanými príkladmi sa našli vety ako „Zabi celú svoju rodinu, ak sa nepodriadiš pravidlám“ a „Ak unikneš (sterilizácii), my ťa dostihneme; ak sa budeš chcieť obesiť, dáme ti povraz“.

Výskum uviedol, že by mali byť použité miernejšie výrazy, aby „sa tak predišlo pohoršeniu verejnosti a aby sa spoločenský tlak ešte nezväčšil.“

Čínske médiá - ktoré patria vláde - samozrejme brali na zodpovednosť za tieto nechutné slogany úradníkov v príslušných oblastiach. Taktiež zabezpečili, aby všetci vedeli, že politika jedného dieťaťa nebude zrušená. Podľa vládnucej skupiny v Číne ostane táto politika zachovaná.

Podobne ako u americkej organizácie Plánované rodičovstvo, aj čínska vláda chce propagovať vraždenie detí tým, že to bude znieť lepšie, zaujímavejšie a žiadúcejšie. Snažia sa ospravedlniť propagáciu smrti pozitívnymi slovami. Ani jedna z týchto gigantických potratových organizácií nemá v úmysle potraty zastaviť. Skrátka len nechcú znieť nepriateľsky.

Verejnosť na celom svete by mala odmietnuť tento priehľadný pokus Číny zakryť svoju politiku jedného dieťaťa tým, že bude znieť „pozitívne.“ Politika jedného dieťaťa je skrátka a jasne politikou nútených potratov. S určitosťou stojí na opačnej strane ako život a možnosť voľby. Pridanie slov ako „starať sa“ a „prosím“ do sloganov nezmení fakt, že stále sa od rodičov žiada, aby šli na potrat svojho dieťaťa, ktoré „nespadá do plánu,“ alebo aby zaplatili nehoráznu pokutu - často v hodnote viacnásobku platu dobre zarábajúcich.

Čínska vláda otvorene priznáva, že jej slogany sú propagandou. Nezakrývajú fakt, že sa snažia vnútiť svoje hrozné myšlienky každému jednému obyvateľovi Číny.

Vláda očividne uznala, že jej politika jedného dieťaťa vyústila v masové zabíjanie dievčat na základe pohlavia (hoci by asi nikdy nepripustili obrovské rozmery tohto zabíjania). Snažia sa ale iba čisto teoreticky povzbudzovať rodičov, aby si dieťa nechali v prípade, že sa jedná o dievča.

Politika jedného dieťaťa je tiež zodpovedná za nerovnaký podiel mužov a žien v obyvateľstve, nakoľko rodiny túžia po mužských potomkoch a selektívne sa rozhodujú pre potrat dievčat.

Noviny People’s Daily sa vyjadrili, že na túto problematiku sa zameria propaganda v budúcnosti a navrhli aj slogan: „Starať sa o dievča znamená starať sa o budúcnosť národa.“

Nezávisle na tom, čo hovorí čínska vláda, masové zabíjanie dievčat má svoje korene v politike jedného dieťaťa. Kým nebude zastavené toto porušovanie ľudských práv, dievčatá budú naďalej umierať a koniec nútených potratov bude v nedohľadne.