donaldtrump23.png

Trump sťahuje USA z WHO, ktorá chcela použiť koronavírusové fondy na potraty

217
Milko Kostovič
Kultúra života

Prezident Donald Trump 7. júla oficiálne ukončil americké vzťahy s WHO, medzinárodnou agentúrou, ktorej sa nepodarilo adekvátne zareagovať na koronavírus. 

WHO bola obvinená z toho, že klamala svetu o koronavíruse a dostala sa pod paľbu kritiky za svoje stanovisko, že zabíjanie detí pri potratoch je nevyhnutnou procedúrou v čase, keď sa svet zaoberá pandémiou koronavírusu. 

Prezident Trump 7. júla oznámil, že vzťah medzi USA a Svetovou zdravotníckou organizáciou sa skončil. Prezident uviedol, že Čína, ktorá už desaťročia presadzuje potratovú politiku kontroly populácie na svojich ľuďoch a zabila viac detí pri potratoch než ktorýkoľvek iný štát, "má kontrolu" nad touto kontroverznou agentúrou.

"Čína má úplnú kontrolu nad Svetovou zdravotníckou organizáciou napriek tomu, že platí iba 40 miliónov dolárov ročne. A porovnajte si to s tým, čo platia USA, čo predstavuje asi 450 miliónov dolárov ročne," uviedol Trump. "Podrobne sme priblížili reformy, ktoré musí učiniť a priamo sme s nimi rokovali, no oni odmietli konať."

"Pretože sa im nepodarilo uskutočniť požadované a veľmi potrebné reformy, dnes ukončíme naše vzťahy so Svetovou zdravotníckou organizáciou a presmerujeme tieto prostriedky do iných naliehavých globálnych potrieb v oblasti verejného zdravia," uviedol Trump. 

"Čínski predstavitelia ignorovali svoje ohlasovacie povinnosti voči Svetovej zdravotníckej organizácii a vyvíjali nátlak na Svetovú zdravotnícku organizáciu, aby zavádzala svet, keď čínske úrady prvýkrát objavili vírus," uviedol. "Množstvo životov bolo zmarených a všade na svete boli zapríčinené hlboké ekonomické ťažkosti. Dôrazne ma odhovárali od skorého vylúčenia Činy, ale ja som to aj tak urobil a ukázalo sa to ako 100% správne."

"Svet dnes trpí v dôsledku nesprávneho konania čínskej vlády," uviedol Trump. "Čínske zakrývanie Wuhanského vírusu umožnilo šírenie choroby do celého sveta, čo podnietilo globálnu pandémiu, ktorá si vyžiadala vyše 100 000 amerických životov a viac ako milión životov po celom svete."

Týmto rozhodnutím príde pro-potratová agentúra o 450 miliónov dolárov ročne, ktoré jej každoročne posielala vláda Spojených štátov. 

Jeden americký pro-life kongresman chválil toto rozhodnutie. 

"Ak sa organizácia rozhodne kryť a klamať o klamstvách inej krajiny, prečo by sme mali podporovať takúto korupciu?" uviedol republikán Rick Crawford, zástupca Arkansasu. "Odchod z WHO je dôležitým prejavom zodpovednosti voči našej krajine a všetkým krajinám, ktoré trpeli v dôsledku COVIDU."

Allan Parker, pro-life obhajca z organizácie Justice Foundation, sa pre redakciu LifeNews.com vyjadril, že ho rozhodnutie potešilo. 

"Oceňujem a podporujem prezidenta Trumpa v jeho rozhodnutí ukončiť vzťah medzi USA a radikálnou, pro-potratovou Svetovou zdravotníckou organizáciou. WHO dlhodobo podporuje úsilie donútiť krajiny, aby uznali potratové práva, a to aj proti želaniam ich vlastných obyvateľov. Nútiť krajiny klasifikovať tento zločin proti ľudskosti ako ľudské právo odporuje vede a právu na život. Som hrdý na to, že naša krajina už nebude posielať doláre daňových poplatníkov na podporu tohto radikálneho režimu. Skutočné, život-zachraňujúce opatrenia môžu byť financované prostredníctvom iných organizácií bez potratovej agendy," uviedol. 

WHO sa stala terčom ostrej kritiky v apríli, keď nepravdivo tvrdila, že potraty sa považujú za nevyhnutnú službu počas pandémie koronavírusu

WHO uviedla, že "služby týkajúce sa reprodukčného zdravia sa považujú za súčasť základných služieb počas prepuknutia pandémie COVID-19."

"Rozhodnutia žien a práva na sexuálnu a reprodukčnú starostlivosť treba rešpektovať bez ohľadu na to, či pacientka má alebo nemá podozrenie na infekciu COVID-19," uviedla WHO v stanovisku. Zdravotnícke skupiny zastupujúce viac ako 33 000 lekárov s tým nesúhlasia.

Amerika dáva OSN obrovské množstvo peňazí. Prezident Donald Trump a jeho administratíva však kladú dôrazný odpor voči pro-potratovej agende OSN trvajúc na tom, aby krajiny podporovali ženy a deti, narodené i nenarodené. 

V roku 2017 prezident Trump stopol financovanie Populačného fondu OSN (UNFPA), ktorý presadzoval potraty v iných krajinách a desaťročia spolupracoval s Čínou pri implementácii politík kontroly populácie prostredníctvom nútených potratov. Trump zopakoval toto nariadenie v roku 2018 aj 2019. Týmto rozhodnutím sa rozpočet UNFPA zredukoval o 32,5 milióna dolárov. 

Potrat nenarodeného dieťaťa nie je v žiadnom prípade nevyhnutnou starostlivosťou. Potraty ničia životy nenarodených detí a často ohrozujú ich matky. Svetová reakcia na pandémiu koronavírusu spočívala v zasvätení veľkého množstva zdrojov a obetí na záchranu ľudských životov. Kiežby spoločnosť venovala podobné úsilie na záchranu detí v lone.