V USA zatkli "teroristu bojujúceho za potraty"

4,259
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C., 3. marca 2011 – Verejnosť pobúrili informácie o zatknutí Theodora Shulmana, samozvaného "teroristu bojujúceho za umelé prerušenie tehotenstva". Stalo sa tak minulý týždeň, ked bol dotyčný zatknutý federálnymi agentmi. Tí nevylučujú akékoľvek možné spojenie medzi vinníkom v súvislosti s vyhrážkami smrti proti ochrancom života.

Pritom sám Shulman mal štastie že je na svete, lebo jeho matka Alix Shumanova (feministka a politická aktivistka) zabila štiroch jeho súrodencov na potrate.

Alix Kates Shulmanová, matka Theodora Shulmana. Feministická aktivistka, ktorá dobrovoľne podstúpila štyri potraty.
 

Americký politický denník uviedol, že Shuman (49), obvinený Federálnym výborom, je synom feministickej aktivistky Alix Kates Shumanovej. Žena v roku 1972 napísala román so sexuálnou tematikou s názvom Memoirs of an Ex-Prom Queen a uviedla, že každý z jej štyroch potratov bol podstúpený zámerne, žiaden nebol výsledkom neopatrnosti.

Zástanca ochrany života, Jill Staneková, uviedola, že Theodore prehovoril o potratoch svojej matky. Dvoch súrodencov si nechala vziať ešte pred jeho narodením, ďalších dvoch údajne o niečo neskôr.

Podľa politických novín Shulman s obľubou sám seba nazýval "teroristom bojujúcim za potraty". Pravidelne prispieval do internetového blogu s názvom Operácia protiúder. Jeho prehlásenie znie: "Právo na život je v skutočnosti vražda a všetci ochrancovia života sú len úbohými nástrojmi. Zaprisahajte sa, verte, hlásajte a žite podľa tejto myšlienky".

Najväčším tŕňom v oku, pre extremistu Shuman bola Jill Staneková. Ďalej Robert P. George - filozof a ochranca práva na život; Frank Pavone; Bryan Kemper; vedec Gerard Nadal a ďalší.

Politický denník ďalej uviedol, že Staneková zhromaždila viac ako 4000 vyhrážok, ktoré jej Shuman v priebehu 4 rokov adresoval. Jednou z nich bolo aj: "Teším sa, keď si jedného dňa pozriem dokument s názvom Atentát na Jill Stanekovú."

Shuman v poslednej dobe často obťažoval aj Cheryl Sullengerovú z centra pre ochranu života. Adresoval jej telefonické vyhrážky, "aby sa obávala o svoj život, pretože onedlho zomrie a bude sa variť v pekle".

Po smrti lídra ochrancov života, Dr. Bernarda Nathansona, Shuman napísal: "Nanešťastie zomrel vo svojej posteli. Nebol však zavraždený žiadnym z nás, čo je určite škoda, pretože by to bol skutočne zásah do čierneho."

Shuman je obvinený z vyhrážania sa ochrancom práv života a v súčasnosti je zadržiavaný v nápravnom centre v New Yorku. 

Shuman je tiež predmetom vyšetrovania v štáte Kansas, čoho dôsledkom by mohli byť priťažujúce okolnosti v súvislosti s vyhrážaním sa smrťou ďalším členom centra.