Zamestnankyňa vysokej školy je vyšetrovaná pre „popieranie transgenderizmu“

1,238
Kultúra smrti

Oddelenie polície v Los Angeles vyšetruje zamestnankyňu vysokej školy Loyola Marymount University kvôli pravdepodobnému spáchaniu trestného činu motivovaného neznášanlivosťou voči určitým skupinám ľudí, pretože „popierala transgenderizmus“.

Podľa internetového denníka The College Fix niekoľko študentov rozvešiavalo oznamy pre „Dúhový týždeň“, keď k ním pristúpila zamestnankyňa a začala sa s nimi rozprávať. Povedala im, že transgenderizmus nie je prirodzená vec a existujú len dve pohlavia, mužské a ženské.

Jeden zo študentov, ktorý sa neidentifikuje ako muž alebo žena, povedal, že takéto tvrdenie predstavuje zločin, ktorý diskriminuje určitú skupinu ľudí. „Môžete mať svoj vlastný názor,“ povedal študent pre denník Fix, „pokiaľ to nepopiera moju existenciu.“

Študenti nahlásili tento rozhovor univerzite, ktorá to posunula ďalej Tímu zaoberajúcemu sa incidentmi spôsobenými predpojatosťou (Bias Incident Response Team) ako aj Oddeleniu polície v Los Angeles. Zamestnankyňu odvolali, kým nebude ukončené vyšetrovanie.

Podľa ich internetovej stránky je vysoká škola Loyola Marymount University „ako inštitúcia oddaná rímsko-katolíckej viere a berie inšpiráciu z odkazu Jezuitov, sestier Marymountských a sestier sv. Jozefa Oranžského.“

Katolícka škola presadzuje stanovisko považované za prejav plný nenávisti, ktoré hovorí, že je dané prírodou, že existujú len dva pohlavia. Toto potvrdil pápež František v jeho nedávnej apoštolskej exhortácií Amoris Laetitia(56), učil o tom jeho predchodca pápež Benedikt XVI a môžeme to nájsť v Katechizme katolíckej cirkvi.