Vysokoškoláci natočili pro-life film

1,620
Kultúra života

Skupina katolíckych študentov stredných škôl z Massachusetts zverejnila minulý týždeň skvelé video. Použili v ňom zaujímavú paralelu medzi vraždením a krviprelievaním spôsobeným bombovým útokom na Bostonskom maratóne v roku 2013 a zabíjaním, ktoré sa v Bostone deje dennodenne v Potratovom centre Plánovaného rodičovstva.

„Medzitým sa na predmestí Bostonu deje iná tragédia. Tu v Centre plánovaného rodičovstva sa životy vytrácajú každý deň. Od bombového útoku na Maratóne sa stratili tisíce nevinných detí, ktoré boli brutálne zavraždené. Kolíska slobody bola porušená. Kde je niekto, kto by zareagoval? Kto príde, aby ich zachránil?“ hovorí jeden zo študentov vo filme.

Táto bostonská snímka sa volá „In the Cradle of Freedom - A Tale of Two Tragedies“ („V kolíske slobody - Príbeh dvoch tragédii“). Cieľom tohto filmu je šíriť posolstvo o hodnote každého ľudského života.

Film zrežírovali, natočili a upravili študenti – horliví za veci života – zo Školy Nepoškvrneného srdca Panny Márie, ktorá sa nachádza v meste Still River v štáte Massachusetts. Školu vedú sestry z rehole Služobnice Nepoškvrneného Srdca Panny Márie.

Lisa Blevinsová, riaditeľka kampane 40 dní za život v Tempe v štáte Arizona tento film nazvala „výzvou k tomu, aby verejnosť reagovala s odvahou a odhodlaním“ na nespravodlivosť potratov.

„Toto video môže inšpirovať a povzbudiť ostatných, aby vnímali to, že Duch Svätý ich volá k tomu, aby sa stali vodcami v pro-life hnutí, alebo aby boli jednými z tých z veriacich, ktorí sa modlia a vydávajú svedectvo,“ povedala pre LifeSiteNews.

„Nielen, že toto video obsahuje svedectvo bývalého pracovníka v Centre plánovaného rodičovstva. Dôležité je aj to, že vedenie pritom prebrali študenti. Práve teraz potrebujeme, aby sa vedenia [ujali] študenti. Študentské vedenie je silné a motivujúce,“ povedala.

Bývalá pracovníčka Plánovaného rodičovstva robí vynikajúcu prácu tým, že odstraňuje okrasnú glazúru potratov, ktoré sa opisujú ako bezpečné, klinické a humánne.

„To, čo sa odohráva za zatvorenými dverami, je horor,“ takéto svedectvo vydáva v tomto filme bývalá potratová pracovníčka.

„Nikto, okrem pracovníkov, nevidí ten masaker: telá tisícok detí, ktoré sú roztrhané na jednotlivé údy, ich drobné rozdrvené telá, ktoré sa vyhadzujú ako smeti.“

Svet mlčí a zabúda na to, čo sa tu deje. No ja to viem z vlastnej skúsenosti. Pracoval som v tejto budove dva roky,“ povedala.

Video divákov vyzýva k tomu, aby sa usilovali o ukončenie skrytej reality potratu – prostredníctvom verejného svedectva a modlitby.

„Je takýto nedostatok reakcie spôsobený tým, že niet žiadnych výbuchov, nepočuť žiadne výkriky, že na uliciach netečie žiadna krv, nelietajú žiadne časti tiel, a že tam nie je chaos? Musí byť vidno hrozné známky smrti, aby vznikla nejaká reakcia?“ pýta sa jeden zo študentov.

„Kedy vyženieme pliagu potratov z našej krajiny? Vtedy, keď sa dostatočné množstvo sŕdc obráti vďaka modlitbe a verejnému svedectvu, a keď sa objaví hodnota individuálnej duše,“ hovorí ďalší študent.