Videl som Pána: Úžasné mystické videnia ľudí, ktorí konvertovali z moslimského náboženstva na kresťanské

2,936
Kultúra života

Naeem Fazal sa narodil a vyrastal v Kuwaite v moslimskej rodine. Po prvej vojne v Perzskom zálive jeho rodina emigrovala do Spojených štátov, kde sa prvýkrát stretol s kresťanstvom.

Keď študoval na vyššej strednej škole, Ježiš záhadne vošiel do jeho života. „Jednu noc som mal nadprirodzené stretnutie, počas ktorého som zažil Ježiša v mojej izbe. Toto stretnutie navždy zmenilo môj život.“ Fadal v súčasnosti pôsobí ako pastor evanjelickej kresťanskej cirkvi v Severnej Karolíne a snaží sa priviesť ostatných ľudí bližšie k Ježišovi.

Neznie to neuveriteľne? Áno. No jedinečne? Zrejme až tak nie.

„Vo väčšine príbehoch o konvertovaní z moslimského náboženstva na kresťanské sa spomínajú sny a videnia inšpirované Duchom Svätým, v ktorých sa Kristus nadprirodzene zjavil,“ hovorí Falda.

„Tvoj život už nie je len v tvojich rukách“

Toto je podrobnejší opis toho, čo Fazal zažil: uprostred noci, zatiaľ čo ležal v posteli, si bol náhle vedomý, že v jeho izbe je prítomný zlý duch. Sadol si mu na nohy a chytil ho okolo ramien. Potom sa dvere samy otvorili a do izby vstúpil ďalší zlý duch.

Zľakol sa, že naňho útočí diabol, a keďže nevedel, čo má robiť, zvolal o pomoc niekoho, s kým sa len prednedávnom zoznámil: Poprosil o pomoc Ježiša Krista. Temné bytosti sa okamžite vytratili.

Neskôr v noci pocítil, že ho niekto znova chytá za ramená. V tomto prípade to však bol sám Ježiš, ktorý mu povedal: „Ja som Ježiš. Tvoj život už nie je len v tvojich rukách.“

Odvtedy už jeho život nebol taký ako predtým.

„Choď a ohlasuj moje Evanjelium!“

Saeed Abedini má podobný príbeh.

Abedini sa narodil do oddanej moslimskej rodiny žijúcej v Iraku. No keď mal dvadsať rokov, mal krízu vo viere. Bol skľúčený a začal sa zapájať do radikálnych islamistických skupín. Vtedy narazil na Bibliu a rozhodol sa, že si ju po prvýkrát seriózne prečíta.

Jednu noc ho zobudil zvláštny hlas. „Saeed,“ povedal mu hlas, „čoskoro prídem. Choď a ohlasuj moje Evanjelium!“ Hlas mu to zopakoval trikrát a cez jeho okno začalo svietiť jasné svetlo. Akonáhle Abedini súhlasil s požiadavkou tejto neznámej osoby, svetlo zoslablo a pravdepodobne videl Ježiša, ako vychádza cez jeho okno.

Abedini so svojou ženou potom počas najbližších niekoľkých rokov oduševnene hlásali Evanjelium v Iráne. Osobne založili 100 domácich cirkví v tridsiatich mestách moslimskej krajiny. Abediniho však neskôr v Iráne uväznili na niekoľko rokov kvôli konvertovaniu na kresťanstvo. Prepustili ho len nedávno v januári 2016.

Boh hýbe ľuďmi

Existuje oveľa viac takýchto príbehov. Aké ponaučenie si z nich majú zobrať kresťania?

„Nedokážem to vysvetliť,“ povedal evanjelický duchovný predstavený Franklin Graham počas stretnutia pastorov v roku 2014. „Ani sa to nejdem pokúšať vysvetliť. Len hovorím, že sa takéto veci stávajú. Boh je veľmi prítomný v tejto časti sveta.“

Katolícka cirkev učí, že zázraky vrátane mystických videní, sa môžu vyskytnúť a tak sa aj deje. Mnoho významných svätcov v Cirkvi bolo v skutočnosti mystikmi. V jednotlivých prípadoch sa dá ťažko povedať, či údajné mystické stretnutie je legitímne. Cirkev niekedy skúma tieto zázraky, ale len v ojedinelých prípadoch, ak toto vyhlásenie spôsobuje problém. Ak však videnia vedú ľudí bližšie k Ježišovi, je to dobrá vec.

Nech si z nich vezmete čokoľvek, tieto príbehy nám majú pripomínať nesmierne dôležitý fakt, a to že Ježišovo spásonosné Evanjelium je určené každému - vrátane moslimov. Namiesto toho, aby sa kresťania báli, musia pokorne no smelo prinášať Evanjelium všetkým ľuďom.

Možno nám Ježiš prostredníctvom týchto videní už pripravuje cestu.