Viceprezident USA: „Židia v Amerike pomohli manželstvám homosexuálov“

2,788
Kultúra smrti

Predstavitelia židovského národa v médiách sú vo veľkej miere zodpovední za prijatie manželstiev homosexuálov v Amerike, uviedol viceprezident Joe Biden.

„Myslím si, že nič nevplýva na hnutia v Amerike a na naše postoje viac, než kultúra a umenie,“povedal na večierku k príležitosti Mesiaca židovského a amerického dedičstva na pôde Demokratického národného výboru. Opieral sa pri tom o média a seriál „Will a Grace“, keďže sa v oboch dáva Židom veľký priestor.

„Stavím sa, že 85% všetkých z týchto zmien, či už ide o Hollywood alebo sociálne médiá, sú dôsledkom pôsobenia predstaviteľov židovského národa v tomto priemysle,“ uviedol. „Ten vplyv je obrovský, naozaj obrovský. A, dodal by som, že to je dobré.“

Viceprezident taktiež vyzdvihoval Židov za prínos v oblasti vedy, hnutia pre občianske práva, umenia, práva, feminizmu či imigrácie.

„Myslím si, že ohromne podceňujete dopad, ktorý máte na vývoj tohto národa,“ povedal. „Sme nádherná krajina, a to kvôli prínosu, najmä kvôli židovskému dedičstvu a hodnotám, ktoré ste priniesli.“

Viceprezidentov chválospev komentátor Jonathan Chait z New York Magazine označil za prehnaný naznačujúc, že rasisti si už osvojujú Bidenovu reč ako dôkaz tajnej židovskej konšpirácie.