Veria ešte katolíci? Prečo odmietame príjmať po klačiačky?

5,439
Matej Švec
AltKAT

Čo sa stalo s vierou katolíkov? Pozrite si toto videjko:

A teraz na porovnanie:

1) Pri pohľade na fotografiu príjmania Grace Kelly, Hollywoodsej superstar, ktorá sa stala princeznou z Monaka, vždy zosmutniem. Grace Kelly by sa nikdy neodvážila prijať Eucharistiu do ruky. Tak čo sa stalo? To my sme sa stali príliš sofistikovanými? Príliš osvietenými? Príliš svätí?

 

2) Ale páter Pio sa za príliš svätého ani sofistikovaného nepovažoval.

3) Ani Matka Tereza.

4) Ani pápež Ján Pavol II, pápež ktorý časom kapituloval progresívnemu tlaku a dovolil v "istých krajínach, kde zneužívanie (Eucharistie) už existovalo", príjímal na jazyk.

5) Tak ako to robili katolíci viac ako tisíc rokov v histórii cirkvi až po kultúrnu revolúciu v 60tých rokoch...

 

Dnes sú nám tieto obrazy úcty naších predkov k Eucharistii skoro už cudzie. Ale nie pre každého. Sú tu aj malé iskričky nádeje

Bol som na 3-dennej púti do Chartres vo Francúzsku. Si predstavte, počas príjmania 10 000 mladých katolíkov klačalo na tvrdej kamenistej zemi, príjímajúc na jazyk a iba od kňaza. Pozrite video: (ospravedlňujem sa za zlé natočenie kamery)

 

Dobrotivý Bože, pomôž nám objaviť to čo sme stratili - vieru v Teba, ktorá môže zmeniť svet, nádej v Teba, ktorá zaženie všetko strach, a lásku k Tebe, ktorá pre nás znamenala viac ako čokoľek iné v tomto svete.

Prosíme, Pane, uč nás ako byť znovu katolíkom.

Michael Matt