Vatikán, diabol a OSN

1,904
Kultúra smrti

,

Biskup Marcelo Sanchez Sorondo, kancelár Pápežskej akadémie vied, nedávno odsúdil „niektorých pravicových mysliteľov“, ktorí sa „na OSN pozerajú ako na diabla“. Biskup Sorondo sa vyjadril, že „Svätá stolica sa na OSN nepozerá ako na diabla, tak ako niektorí pravicoví myslitelia.“

Lepanto Institute nedávno zverejnil analýzu Cieľov trvalo udržateľného rozvoja a ich porovnanie s cieľmi komunizmu. Tak, ako biskup Sorondo, ani niektorí kritici ciele OSN neberú jednoducho ako nebezpečné alebo ako konečný výsledok komunistickej agendy. Mnohí sa pokúšajú Cieľom trvalo udržateľného rozvoja dať katolícky nádych a vykladať ich podľa katolíckeho učenia. V jednom rozhovore sa biskup Sorondo skutočne pokúsil napasovať katolícke chápanie na pojem „reprodukčné zdravie“ tak, ako je uvedené v Cieľoch trvalo udržateľného rozvoja:

  • Nepochybne ste bezprostredne pred konferenciou rozprávali o názoroch Pan Ki-muna a Jeffreyho Sachsa na potraty a kontrolu populácie. Aké bolo riešenie týchto otázok?

Sorondo: Áno. Takéto diskusie prebehli a ako si môžete všimnúť návrhy Cieľov trvalo udržateľného rozvoja potraty ani populačnú kontrolu nespomínajú. Hovoria o prístupe k plánovaniu rodiny a k sexuálnemu a reprodukčnému zdraviu a k reprodukčným právam. Ich výklad a aplikácia závisí na jednotlivých vládach. Niektoré ich môžu dokonca interpretovať ako Pavol VI. – so zreteľom na zodpovedné otcovstvo a materstvo. Prečo namiesto toho, aby na nás útočili, nevstúpia do dialógu s týmito „démonmi“, aby azda vybojovali lepšiu formuláciu tak, ako sme to urobili my v otázkach sociálneho začlenenia a nových foriem otroctva?

Hoci Ciele udržateľného rozvoja neobsahujú slová „potrat“ ​​a „kontrola populácie“, je skôr intelektuálne nečestné tvrdiť, že spôsob, akým OSN používa pojmy „plánovania rodiny a sexuálneho a reprodukčného zdravia a reprodukčných práv“, v sebe nenesie zámer šíriť potraty a antikoncepciu. Dokonca aj samotné Ciele udržateľného rozvoja určujú definície týchto pojmov. V našej predchádzajúcej správe už bolo uvedené, že Ciele udržateľného rozvoja v sebe obsahujú šírenie potratov a antikoncepcie. Ciele žiadajú:

„Univerzálny prístup k sexuálnemu a reprodukčnému zdraviu a k reprodukčným právam, aké boli schválené v súlade s Akčným programom Medzinárodnej konferencie o populácii a rozvoji a s Pekinskou akčnou platformou.“

V našej správe sme identifikovali, akým spôsobom boli termíny plánovanie rodiny, reprodukčné zdravie a reprodukčné práva dohodnuté v Akčnom programe Medzinárodnej konferencie o populácii a rozvoji a v Pekinskej akčnej platforme. Stručne povedané, oba dokumenty dokazujú, že tieto pojmy obsahujú celú škálu foriem antikoncepcie, vrátane tej abortívnej a aj používanie potratov - s výnimkou zoznamu prostriedkov na plánovanie rodiny. Aj keď - ako biskup Sorondo naznačuje - niektoré krajiny môžu tieto termíny interpretovať v súlade s učením Pavla VI., agentúry OSN ako UNDP, UNFPA, UNICEF a ďalšie, ktoré budú po celom svete implementovať Ciele udržateľného rozvoja, tak budú robiť podľa ich [bežného] používania týchto pojmov. A keďže tieto agentúry pretláčajú antikoncepciu a potraty, môžeme si byť istí, že tak budú robiť aj pri uplatňovaní Cieľov trvalo udržateľného rozvoja.

Takže, aj keď sa Ciele udržateľného rozvoja dajú interpretovať v katolíckom duchu, tvrdenie, že OSN chce tieto Ciele chápať v súlade s katolíckym učením, je naivné. Keďže sme sa v našej predchádzajúcej správe ohľadom tejto témy venovali výrazným znakom komunizmu, ktoré obsahujú Ciele trvalo udržateľného rozvoja, treba sa pozrieť aj na to, že sily, ktoré riadia OSN sú už od samého začiatku jej existencie hlboko zakorenené v komunistickej ideológii. Nezabúdajme, že 11. cieľom komunizmu, ktorý vo svojej knihe „The Naked Communist“ („Obnažený komunista“) identifikoval Cleon Skousen je „vyzdvihovať OSN ako jedinú nádej ľudstva. Ak sa prepíšu jej stanovy, žiadaj, aby bola ustanovená ako jediná svetovláda s vlastnými nezávislými ozbrojenými silami“. Okrem tejto časti o ozbrojených silách, Ciele trvalo udržateľného rozvoja robia presne to isté. Vytvárajú paniku prostredníctvom údajnej ekologickej katastrofy, ktorá už visí vo vzduchu. Ustanovuje OSN ako jedinú nádej ľudstva pri riešení tohto problému. A ak sa [tieto ciele] implementujú, OSN sa tým ustanoví na nadnárodný subjekt, ktorý bude fungovať ako sila globálnej vlády. Toto nebude vyčerpávajúci prieskum komunistickej povahy OSN, ale malo by to poskytnúť dostatok informácií na dôkaz toho, že Ciele trvalo udržateľného rozvoja - ak sú správne pochopené - musia byť prijaté v súlade s cieľmi komunizmu a nemožno ich vykladať v katolíckom duchu.

Založenie Organizácie spojených národov

OSN bola založená 25. apríla 1945, po mesiacoch plánovaní a rokovaní vedených počas medzinárodnej konferencie vo Washingtone nazvanej Konferencia v Dumbarton Oaks [Dumbarton Oaks je časť Harvardskej univerzity, pozn. prekl.]. Výkonný riaditeľ tejto konferencie a následne generálny tajomník Konferencie o Charte OSN a dočasne prvý Generálny tajomník OSN bol muž s menom Alger Hiss. V roku 1948 Hissa obvinili z toho, že je komunistom. V roku 1950 bol odsúdený. Aj keď Hiss svoju komunistickú príslušnosť popieral až do svojej smrti v roku 1996, bývalý dôstojník KGB Alexander Vassiliev v roku 2009 Hissa identifikoval ako komunistického špióna. Potvrdenie toho, že Hiss bol komunistom je dôležité, pretože práve kvôli Hissovmu diplomatickému naliehaniu dostal Sovietsky zväz v OSN tri hlasy, zatiaľ čo USA dostali len jeden. Je tiež potrebné poznamenať, že Hissovo vymenovanie za dočasného Generálneho tajomníka OSN osobne odporučil sovietsky veľvyslanec v OSN.

Zaujímavým faktom je aj istá skutočnosť, ktorá síce sama osebe nie je rozhodujúcou, ale určite stojí za zmienku. Symbol OSN bol totiž navrhnutý pod Hissovým vedením a nesie nápadnú podobnosť so štátnym znakom Sovietskeho zväzu.

Hiss síce nezostal v OSN dlho, ale vplyv komunistického vedenia na Organizáciu Spojených národov áno. Po Hissovi bol každý generálny tajomník OSN socialistom a socializmus je iba menej militantnou odnožou komunizmu.

Teraz bude nasledovať zoznam všetkých generálnych tajomníkov po Algerovi Hissovi so stručnými životopisnými informáciami, ktoré ilustrujú, že každý z nich bol socialistom alebo aspoň v záujme socialistických cieľov pracoval.

Trygve Lie Halvdan (1946-1953) - Lie bol členom nórskej Strany Práce, ktorá je riadnym členom Strany európskych socialistov. Podľa článku v Time Magazine z 25. novembra 1946 s názvom „Imigrant do Čoho?“ Lie bol celoživotným socialistom, ktorý sa s Leninom stretol v Moskve počas služobnej cesty pre Stranu Práce.

Dag Hammarskjöld (1953-1961) - Aj keď Hammarskjöld nikdy nevstúpil do žiadnej politickej strany, predtým než sa stal generálnym tajomníkom Organizácie spojených národov, pomáhal pri formovaní socialistickej hospodárskej politiky Švédska.

U Thant (1962-1971) - Podľa článku v Time Magazine z roku 1961 s názvom Zástanca neutrality s morálnou horúčkou U Thant seba samého nazval „demokratickým socialistom“. Kontrolu pôrodnosti nazval aj základným ľudským právom a nepostrádateľnou zložkou ľudskej dôstojnosti“.

Kurt Waldheim (1972-1981) - Waldheim bol dobrovoľným členom Národnej socialistickej ligy nemeckých študentov, čiže útvaru nacistickej strany. Bol tiež registrovaným členom elitných nacistických úderných oddielov s názvom SA.

Javier Pérez de Cuéllar (1982-1991) - Po prevzatí svojej pozície vedúceho Organizácie spojených národov, Cuellar požiadal o radikálne globálne prerozdeľovanie bohatstva (to je cieľ socialistov). Kým bol v úrade, varoval tiež pred takzvaným „preľudnením“ a osobne vypisoval šeky na 10 000 dolárov a odovzdával zlaté medailyjednotlivcom alebo inštitúciám za to, že vynikajúcim spôsobom prispeli k plánovaniu rodiny“.

Butrus Butrus-Ghali (1992-1996) - V rokoch 1974 až 1977 bol členom Ústredného výboru a Politického byra Arabského socialistického zväzu. Bol tiež podpredsedom Socialistickej internacionály. Socialistickú internacionálu, ktorá je tiež známa ako druhá internacionála, založili Marx a Engels.

Kofi Annan (1997-2006) - Kofi Annan schválil prerozdelenie bohatstva. Západné národy vyzval k tomu, aby v záujme životného prostredia jedli hmyz. Reprodukčné zdravie nazval „jedným z kľúčových nástrojov v širšom boji proti chudobe“, povedal Annan, „stabilizácia obyvateľstva by sa mala stať prioritou pre trvalo udržateľný rozvoja to vrátane silného dôrazu na posilnenie postavenia žien a dievčat“. Annan podporuje i klonovanie ľudí, potraty, abortívnu antikoncepciu a „manželstvo“ osôb rovnakého pohlavia. Rozvojové ciele tisícročia (predchodcovia Cieľov trvalo udržateľné0ho rozvoja) boli zavedené počas Annanovho vedenia a Annan vymenoval Jeffreyho Sachsa za architekta Cieľov trvalo udržateľného rozvoja.

Pan Ki-Mun (od roku 2007) - Pan Ki-mun pretláča všeobecný prístup k potratom a k antikoncepcii pre dospievajúcich. Ki- Mun tiež plne podporil homosexuálne „manželstvá“. Ki-Mun tiež pretláča celosvetovú daň, ktorá by pretvorila svetovú ekonomiku podľa socialistického modelu.

Socialisti a obhajcovia populačnej kontroly netvorili len generálnych tajomníkov OSN. Takmer každá agentúra OSN sa zameriava na rozšírenie antikoncepcie ako prostriedku na kontrolu populácie. Teraz bude nasledovať stručná charakteristika niektorých agentúr OSN. Sú v nej jednak popisy samotnej OSN a tiež [informácie o] spôsoboch, akými útočia na ľudskú sexualitu. Naša analýza je červenou.

Rozvojový program Spojených národov (skratka UNDP, z angl. United Nations Development Programme) - globálna rozvojová sieť OSN so zameraním na výzvy demokratickej správy, zníženie chudoby, na predchádzanie kríz a na zotavenie [z nich], na energetiku a životné prostredie a na HIV/AIDS. UNDP tiež koordinuje národné a medzinárodné úsilie o dosiahnutie Cieľov trvalo udržateľného rozvoja zameraných na znižovanie chudoby. UNDP sa tiež úplne zaviazala k šíreniu všetkých foriem antikoncepcie vrátane sterilizácií a abortívnych tabletiek.

 

Detský fond Spojených národov (UNICEF) - poskytuje dlhodobú humanitárnu a rozvojovú pomoc deťom i matkám. UNICEF podporuje všetky formy antikoncepcie. Podporuje tiež homosexualitu a učí deti, že zdržanlivosť znamená „bozkávanie, maznanie, masírovanie a vzájomnú masturbáciu“.

 

Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (skr. UNHCR z angl. United Nations High Commissioner for Refugees) - Chráni utečencov po celom svete a uľahčuje ich návrat do vlasti alebo ich presídlenie. Podporuje abortívnu núdzovú antikoncepciu a vnútromaternicové telieska a podporuje homosexualitu.

 

Úrad OSN pre drogy a kriminalitu (angl. skr. UNODC z United Nations Office on Drugs and Crime) - pomáha členským štátom bojovať s drogami, zločinom a terorizmom. Podporuje všetky formy antikoncepcie, pomáha pri rozdávaní kondómov a podporuje homosexualitu.

 

Populačný fond Spojených národov (United Nations Population Fund, skr. UNFPA) - je hlavnou agentúrou OSN pre vytvorenie sveta, v ktorom bude každé tehotenstvo chcené, v ktorom bude každý pôrod bezpečný a v ktorom sa naplní potenciál každého mladého človeka. Celým zameraním UNFPA je pretláčať všetky formy antikoncepcie vrátane tej abortívnej. UNFPA tiež pretláča homosexuálne práva a prístup k takzvanému „bezpečnému“ potratu.

Program Spojených národov pre životné prostredie (skr. UNEP z angl. United Nations Environment Programme) – Táto spoločnosť bola založená v roku 1972. V rámci systému OSN predstavujú hlas za životné prostredie. UNEP pôsobí ako katalyzátor, obhajca, pedagóg a sprostredkovateľ podpory rozumného využívania a udržateľného rozvoja globálneho životného prostredia. UNEP vyzýva k „sprístupneniu modernej antikoncepcie všetkým“, pretláča mýtus preľudnenia a nabáda k používaniu antikoncepcie v boji proti preľudneniu.

Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom Východe (angl. United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East, skr. UNRWA) - prispel k blahu a ľudskému rozvoju štyroch generácií palestínskych utečencov. Jeho služby zahŕňajú vzdelávanie, zdravotnú starostlivosť, pomoc a sociálne služby, táborové infraštruktúry a vylepšenia, mikrofinancovanie a pomoc v núdzi - a to aj v čase ozbrojeného konfliktu. Správy podáva len Valnému zhromaždeniu OSN. UNRWA poskytuje celú škálu antikoncepčných prostriedkov - vrátane abortívnych.

Orgán OSN pre rodovú rovnosť a posilňovanie žien (angl. UN Women) - zlučuje a nadväzuje na dôležitú prácu štyroch predtým samostatných častí systému OSN, ktoré sa zameriavali výlučne na rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien. Orgán OSN pre rodovú rovnosť a posilňovanie žien presadzuje prístup ku všetkým formám antikoncepcie a potratov. Tvrdí, že sterilizácia je formou antikoncepcie a že by mala byť dostupná pre všetkých. Presadzuje tiež homosexuálne práva.

Záver

Na začiatku tohto článku sme odcitovali biskupa Soronda, kancelára Pápežskej akadémie vied, ktorý povedal: „Svätá stolica sa na OSN nepozerá ako na diabla“ a ktorý chcel tvrdiť, že „plánovanie rodiny a reprodukčné a sexuálne práva či reprodukčné a sexuálne zdravie“ sa dajú interpretovať„podľa zodpovedného otcovstva a materstva Pavla VI.“.

Ako už bolo uvedené, OSN stvorili a viedli komunisti a odvtedy mala len socialistických a propotratových vodcov. Videli sme tiež, že agentúry OSN sú hlboko zapojené do presadzovania potratov, antikoncepcie, homosexuality a mýtu o preľudnení. V našom predchádzajúcom článku sme dokonca ilustrovali to, ako sa Ciele trvalo udržateľného rozvoja zhodujú s cieľmi komunizmu. Vzhľadom na socialistické vedenie Spojených národov je jasné, že toto spojenectvo nie je len obyčajná náhoda alebo zhoda okolností.

Zhrňme si to teda. Je jednoducho nerozumné akýmkoľvek spôsobom dospieť k záveru, že sa Ciele udržateľného rozvoja OSN a vlastne akákoľvek iná agenda OSN dá alebo bude vykladať v katolíckom duchu. Preto sa katolíci po celom svete proti takýmto cieľom, akými sú napríklad Ciele trvalo udržateľného rozvoja, musia dôrazne postaviť. Nanešťastie, úradníci a agentúry vo Vatikáne sa Ciele trvalo udržateľného rozvoja snažia veľmi propagovať, pričom ľahkovážne odmietajú akékoľvek obavy ako napríklad [obavy] „pravičiarov, ktorí veria, že OSN je diabolská“. Ak zástancovia OSN na ňu nepozerajú ako na diabolskú hrozbu pre veriacich, možno ani neveria v diabla samotného.