VÝŤAZSTVO: kontroverzný ESTRELA dokument presadzujúci masturbáciu pre detí od 0-4 rokov ZASTAVENY v EP!

2,974
Kultúra života

Počas pomerne búrlivého plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu sa rozhodlo počtom hlasov 351 ku 319, 18 poslancov sa hlasovania zdržalo, o vrátení kontroverznej „Estrelovej správy“ (pomenovanej po autorke, krajne ľavicovej poslankyni Edite Estrelovej z Portugalska) späť do výboru, v ktorom vznikla.

V prípade pro-life je to obrovská výhra, vzhľadom na to, že v Európskom parlamente je štrukturálna väčšina členov socialistických, komunistických, zelených a liberálnych politických strán, ktorí zvyčajne hlasujú za čokoľvek, čo podporuje „práva žien“.

Ale tentokrát to bolo inak. Hoci hlasy ešte musia prejsť podrobnou analýzou, už teraz môžeme povedať, že mnoho poslancov socialistických a liberálnych strán sa odmietlo podriadiť oficiálnej politike strany. Jedným z dôvodov môže byť to, že správu vnímali ako snahu EÚ inštitúcie oslabiť nezávislosť členských štátov, s ktorou v období prudko narastajúceho euroskepticizmu nechcú byť spájaní. Ako vo svojom krátkom vystúpení pred hlasovaním vysvetlil predstaviteľ Európskej komisie, komisár Neven Mimica, regulovať záležitosti akými sú potrat, sexuálna výchova, atď. nie je v právomoci EÚ, tie ostávajú výhradne v kompetencii členských štátov.

Avšak rozhodujúcim dôvodom na zmenu názoru bol pre mnohých poslancov fakt, že si uvedomili skutočný obsah tohto rafinovaného návrhu správy. Návrh okrem iného zahŕňal aj odkaz na veľmi kontroverzný dokument, ktorý podporuje zámer povinne učiť deti vo veku 0-4 rokov o masturbácii (!!!).

V neposlednom rade sa zdá, že poslanci si čoraz viac uvedomujú, že radikálne feministicko-homosexuálne nápady predstavené v návrhu správy sa vôbec nestotožňujú s tým, čo si v skutočnosti myslia Európania. Kým Európsky parlament prerokúval návrh, Európska občianska iniciatíva „Jeden z nás“, ktorá požiadala EÚ o pozastavenie financovania potratov, zozbierala viac než 1,4 milióna podpisov a pribúdajú tisícky ďalších...

Celkovo tento deň predstavuje obrovskú prehru. A to nielen pre silnú agendu zameranú proti človeku vedenú radikálnymi poslancami a ich prívržencami, ktorými sú organizácie Planned Parenthood (Plánované rodičovstvo), autor návrhu, a organizácia Marie Stopes International, ale aj pre ich nečestnú, nedemokratickú taktiku. Fakt, že sa predseda parlamentu Martin Schulz (známy úzkym prepojením s propotratovým hnutím) rozhodol, že plenárna diskusia by nemala trvať viac než 5 minút, hovorí sám za seba. Schulz tak zabránil akejkoľvek zmysluplnej debate. Okrem toho väčšina tohto času patrila dvom mimoriadne patetickým politikom za práva gayov, pánovi Michaelovi-”Blitzkrieg”-Cashmanovi z Veľkej Británie a pani Ulrike Lunacekovej z Rakúska, ktorí sa snažili prekrútiť diskusiu na sériu uštipačných a nemiestnych ad hominem útokov proti komukoľvek, kto sa odvážil voči návrhu odporovať. Pro-life poslanci teda nemali prakticky žiadnu šancu vyjadriť sa.

Je evidentné, že stratégiou bolo pretlačiť uznesenie návrhu narýchlo, bez akejkoľvek vážnej diskusie o skutkovej podstate, aby poslanci vlastne nerozumeli, za čo budú hlasovať. Ale táto stratégia zlyhala na chodbách Európskeho parlamentu, kde pro-life aktivisti usilovne informovali nerozhodnutých poslancov o skutočnom obsahu skrytom za farizejským rozprávaním o ľudských právach. Myslím si, že odteraz bude celá problematika zvaná „sexuálne a reprodukčné zdravie a práva“ (SRZP) pod drobnohľadom. Odzvonilo ľahkým víťazstvám skupín zastávajúcich potraty a homosexualitu.

Formálne povedané, výsledkom hlasovania nie je zánik Estrelovej návrhu. Ten bol len vrátený späť do výboru a neskôr sa môže znovu objaviť. Avšak keď zvážime, že výbor teraz musí prísť s niečím menej kontroverzným, čo bude stáť za uváženie viac než návrh pani Estrelovej, je pravdepodobné, že navrhovaná správa bude odložená na dobu neurčitú t.j. bude v tichosti zamietnutá pod koberec.