Utečeneckým deťom budú v Amerike odporúčať potraty

1,316
Kultúra smrti

NEW YORK, 20. februára (C-Fam) - Obamov vládny kabinet sa chystá vydať nové smernice vyžadujúce od charitatívnych organizácií, aby aj bez súhlasu rodičov vykonávali potraty neplnoletým utečencom vstupujúcim do USA. Náboženské skupiny hovoria, že je to porušenie práva rodičov a porušenie práva na výhradu vo svedomí náboženských skupín, ktoré pomáhajú deťom znovu sa usadiť.

Verejnosť sa má o týchto rýchlo kvasnúcich pravidlách, ktoré boli predostreté na Štedrý deň, vyjadriť do pondelka. Vládny kabinet hovorí, že by bolo „v rozpore s verejným záujmom“ čakať, „kým bude dokončená vyhláška a proces vyjadrovania“. Vláda tiež tvrdí, že nie je potrebné skúmanie Kongresu a že v nových smerniciach nepovstáva problém ani s federalizmom a ani nijako nevplývajú na rodiny.

Tieto smernice vyžadujú, aby náboženskí poskytovatelia [starostlivosti] odporúčali núdzovú antikoncepciu, stretnutia so skupinami, ktoré poskytujú potrat alebo to oznámili federálnej vláde, ktorá urobí opatrenia na vykonanie potratu. Ak tak skupiny neurobia, nemajú oprávnenie na federálnu pomoc. Zamestnanci patriaci pod katolícke agentúry pre Friday Fax povedali, že Obamovej vláde odovzdali svoje námietky voči novým smerniciam. Najneskôr do 24. júna 2015 sú však povinní prispôsobiť sa.

Tieto smernice tiež vyžadujú, aby zariadenia poskytujúce starostlivosť školili svojich zamestnancov v „LGBTQI“ a identifikácii „transgender a intersexuálnych“ detí bez doprovodu. Smiernice uvádzajú, že Rod (gender) sa vzťahuje na postoje, pocity a správanie, ktoré daná kultúra spája s biologickým pohlavím nejakej osoby“ a že tento termín sa nesmie zamieňať s pohlavím, [ktorý] odkazuje na biologický stav osoby a obvykle sa klasifikuje ako mužský, ženský alebo intersexuálny.“

Aby sociálni pracovníci pomohli deťom s identifikáciou pohlavia, smernice radia: Existuje celý rad ukazovateľov biologického pohlavia - vrátane pohlavných chromozómov, pohlavných žľiaz, vnútorných reprodukčných orgánov a vonkajších genitálií.“Rodová (gender) identita označuje ponímanie seba samého ako muža, ženy alebo transgender,“ hovorí.

Niekoľko dokumentov o ľudských právach žiada od národov ochranu detí pred útkomi dospelých. V prípade, že sú rodičia ešte nažive ide o právo vychovávať svoje deti v súlade s ich náboženským presvedčením.

Napriek tomu vydalo UNICEF v roku 2013 správu, ktorá vyhlasuje, že aj deti vo veku desiatich rokov majú „právo“ na služby sexuálneho a reprodukčného zdravia bez súhlasu rodičov. Ako odôvodnenie tohto tvrdenia  poukázalo UNICEF na pripomienky komisie, ktorá dohliada na uplatňovanie Dohovoru o právach dieťaťa. Ten istý výbor oznámil minulý rok Svätej stolici, že jej námietky voči sexu dospievajúcich a potratom sú porušením tohto dohovoru.

Veriaci odborníci pre Friday Fax uviedli, že ľudia môžu Obamovej vláde posielať pripomienky, že požiadavka na vykonávanie, podielanie sa na potratoch či antikoncepcii ako aj ich odporúčanie, porušuje práva na výhradu vo svedomí.