TISÍCE pochodujú v Peru PROTI ABORTÍVNEJ TABLETKE „ DEŇ PO“... MÉDIÁ to však IGNORUJÚ..

1,132
Kultúra smrti

Lima – Minulý týždeň v Peru pochodovalo okolo 55 000 ľudí, aby vyjadrili svoj nesúhlas s distribúciou abortívnej tabletky “deň po” v mestách Lima, Arequipa el Corso a Piura.
Napriek vysokým počtom zúčastnených peruánske médiá pochod prakticky odignorovali a oznámili, že len pár “stovák” sa zapojilo (sťažoval sa organizátor pochodu).Protesty boli proti peruánskemu ministrovi zdravotníctva Oscarovi Ugarteovi, ktorý schválil distribúciu tabletky “deň po” v priamom porušení nariadenia Najvyššieho súdu vydaného koncom minulého roku.

Stovky organizácií sa zapojilo do pochodu, spievajúc pokriky ako “Ugarte, Ugarte, tvoja mama ťa nepotratila” a “pán poslanec, nebuďte potratár,” ako uviedlo katolícke spravodajstvo ACI Prensa.

Ako odpoveď na protesty občanov proti distribúcii tejto tabletky, Ugarte zorganizoval 29. marca konferenciu s propotratárskymi lekárskymi expertmi.

Zúčastnení potvrdili Ugartovo tvrdenie, že tabletka nespôsobuje potraty; avšak použitá definícia potratu stanovuje začiatok tehotenstva v momente, keď sa zygóta uhniezdi v maternici. Avšak zygóta, čo je vlastne ľudský život v počiatočnom štádiu, je živá ešte pred uhniezdením. Tá je zabitá práve touto tabletkou.

Aj keď Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ nedostalo žiadne dodávky na distribúciu, Ugarte vyhlásil, že ich dostane do konca júla a distribúcia sa začne.

Kardinál arcibiskup Limi Juan Luis Cipriani nedávno okomentoval Ugarta, že má “ÍSŤ DOMOV” pretože “MINISTER, KTORÝ SA ODDÁ DISTRIBÚCII TABLETKY ZABÍJAJÚCEJ EMBRYÁ, NIE JE MINISTROM ZDRAVOTNÍCTVA".