Taliansky najvyšší súd zrušil rozsudok v prípade pedofílie, dievča vraj bolo zamilované

1,581
Kultúra smrti

Rím - Taliansky najvyšší súd zrušil rozsudok v prípade pedofílie na základe toho, že 11-ročné dievčaťa zverené do starostlivosti 60-ročného sociálneho pracovníka bolo do muža údajne zamilované. 

Pietra Lambertiho, ktorý pracuje na oddelení sociálnych služieb v Catanzaro v Kalábrii, našli v posteli s dievčaťom, ktoré tlač označila za „znevýhodnené“. Miestna polícia vpadla do jeho domu v júni 2011. Odvolací súd zrušil päťročný trest za obvinenie zo sexuálneho násilia páchaného na maloletých.

V Taliansku je legálny vek spôsobilosti k pohlavnému styku 14 rokov a stúpa na 16, keď je staršia stránka v pozícii autority nad dieťaťom.

Súd rozhodol zrušiť rozsudok po vypočutí tvrdenia, že dievča bolo do muža „zaľúbené“ a prenasledovala ho. Prípad sa teraz musí vrátiť k miestnemu súdu v Catanzaro, aby sa obnovilo súdne konania. Polícia povedala, že zhromaždila dôkazy zo „stoviek“ odposluchov telefonických hovorov.

Súd si vypočul, že Lamberti sa snažil dievča odradiť a zdržať sa zavŕšenia vzťahu zo strachu, že by dievča otehotnelo. Údajne jej povedal: „Toto je tajomstvo, ktoré si musíme vziať do hrobu.“