Španielsko: Satanský útok na relikviu Krista

1,304
Kultúra smrti

Španielska polícia vyšetruje doslova diabolský prípad vandalizmu: Neznámi páchatelia zanechali satanistické posolstvá na relikvii Ježiša Krista v kláštore v Santa Faz v Alicante.

Zločin objavili ráno 7. mája  – kňaz našiel na nerozbitnom skle, ktoré chráni relikviu, vyryté číslo 666 a obrátený kríž. Pokus rozbiť sklo sa nevydaril. Ďalšie satanistické symboly objavili na krížovej ceste a na iných miestach v kostole.

Santa Faz znamená „Svätá tvár“. Kláštor uchováva relikviu, ktorá bola pred stáročiami prinesená z Vatikánu. Podľa tradície je to šatka, ktorou sv. Veronika utrela Ježišovu krvácajúcu tvár na jeho ceste s krížom.

Veriaci putujú na toto pútnické miesto od r. 536 vždy na druhý štvrtok po Veľkonočnej nedeli. Aj v súčasnosti sem prichádzajú každý rok tisíce pútnikov.

Ako informujú noviny „El Mundo“, bezpečnostné kamery ukazujú, že páchateľkou bola mladá žena. Zjavne sa v noci zo 6. na 7. mája skryla v kostole. Polícia ženu identifikovala a pátra po nej. Žena zrejme ukradla aj dve liturgické knihy.

Biskup Jesús Murgui a jeho generálny vikár navštívili kláštor a stretli sa s mníškami, ktoré sú prípadom šokované.

Diecéza informovala, že sa zvažujú nové bezpečnostné opatrenia na lepšiu ochranu kláštora pred zločinmi a uviedla:

 

„Modlíme sa k Bohu, nášmu Pánovi, za osobu, ktorá túto škodu spôsobila. Veriacich v Alicante prosíme, nech tieto odpudzujúce okolnosti neumenšia lásku a úctu, ktorú k tejto prastarej relikvii chováme.“