Rímsky exorcista tvrdí, že diabol veľmi rád ovláda politikov

2,067
Kultúra smrti

Otec Gabriele Amorth, známy taliansky exorcista (o jeho úmrtí sme informovali) v rozhovore pre magazín  “Maria Mensajera” povedal: „Všetci môžeme podľahnúť útokom diabla,“ a preto, „diabol veľmi rád ovláda ľudí, ktorí pracujú v politike.“

Španielsky denník “La Razon” zverejnil v jednom článoku Alexandra Smoltczyka rozhovor so starším kňazom, ktorý opisuje, ako prebieha exorcizmus. Povedal, že doteraz vykonal viac ako 70 000 exorcizmov.

„Zlo v skutočnosti vystupuje v politike naozaj často,“povedal Otec Amorth. „Diabol veľmi rád ovláda vplyvných podnikateľov a ľudí, ktorí pracujú v politike. Hitler a Stalin boli tiež posadnutí. Ako to viem? Pretože zabili milióny ľudí. Evanjelium hovorí: ‘Poznáte ich po ovocí.’ Nanešťastie, v ich prípade by sám exorcizmus nestačil, pretože boli pevne presvedčení o tom, čo robili. Nemôžeme povedať, že išlo o posadnutie v pravom slova zmysle, ale skôr o úplné a dobrovoľné prijímanie podnetov diabla.“

„Ľuďom, ktorí ku mne prichádzajú hovorím, aby najprv navštívili lekára alebo psychológa,“ pokračuje v rozprávaní kňaz. „Vo väčšine prípadov sa to dá vysvetliť na základe fyzických alebo psychických skutočností.  Psychiatri ku mne posielajú len nevyliečiteľné prípady.  Nie je medzi nami žiadna rivalita.  Psychiater určí či ide o chorobu, exorcista, či ide o posadnutie,“ vysvetlil Otec Amorth.

Nikto, dokonca ani on sám, nie je „v bezpečí pred diablom. Všetci sme zraniteľní.“ „Diabol je veľmi inteligentný. Zachoval si inteligenciu anjela, ktorým kedysi bol.“

„Predpokladajme napríklad, že niekto s kým pracujete vám závidí a prekľaje vás. Vy neskôr ochoriete.90 percent prípadov, s ktorými sa stretávam sú práve prekliatia. Ostatné prípady sú výsledkom členstva v satanistických sektách alebo účasti na seansách či mágii. Ak žijete v súlade s Bohom, je pre diabla oveľa náročnejšie zmocniť sa vás,“ uviedol Otec Amorth.

„Pápež podporuje exorcistov,“ale, „satanistických siekt pribúda,“ a práve preto je kalendár Otca Amortha na nasledujúce dva mesiace úplne plný. „Pracujem sedem dní v týždni, od rána až do noci, vrátane Štedrého dňa a Veľkého týždňa,“ dopĺňa.

(ako sme informovali, otec Amorth nás pred týždňom opustil. Nech mu dá Pán zaslúženú odmenu za záchranu a pomoc toľkým ľuďom od útokov Zlého).