Profesionálny zápasník počatý pri znásilnení podporuje otcovstvo

2,693
Kultúra života

Thaddeus Bullard, muž pevných svalov s výškou 193 cm a váhou 122,5 kg je viac než len schopný brániť sa. No nie vždy takým bol. Jeho život takmer skončil, keď bol najbezbrannejší.

Bullard, ktorý je spoločnosti World Wrestling Entertainment známy ako „Titus O'Neil“, prezradil o sebe, že bol počatý po tom, čo jeho vtedy len 11-ročnú matku znásilnil priateľ jeho starej mamy.

Jeho rodina tlačila na mladé dievča, aby išlo na potrat, avšak ona odmietla, ako povedal rodák z Floridy pre The Tampa Tribune.

Milujem svoju mamu. Sme si blízki,“ povedal Bullard. „Spravila pre mňa veľa.“

Jednu vec, ktorú však nedokázala, bolo nahradiť otca. Bez mužského vzoru a s mladou mamičkou bol priťahovaný k ulici. Po ustavičných problémoch vo svojom rodnom meste Boynton Beach strávil päť rokov vo Florida Sheriffs Boys Ranch. Skúsenosť mu však pomohla vyjasniť si veci. Začal hrávať americký futbal a stal sa prezidentom študentského tímu na University of Florida.

Po odohraní sezóny v roku 2009 Bullarda objavil profesionálny zápasník na dôchodku Steve Keirn. Uchvátený Bullardovými rozmermi a fyzickou schopnosťou ho trénoval profesionálny wrestling a učil ho všetky svoje triky. Bullard si vybral meno „Titus O'Neil“ a od roku 2010 pôsobí vo World Wrestling Entertainment.

Keirn je presvedčený, že Bullardova zložitá výchova pomohla podnietiť jeho úspech. „Myslím si, že veľa z tohto úspechu pramení z toho, odkiaľ pochádza,“ povedal bývalý zápasnícky šampión pre The Tampa Bay Times. „S každým človekom zaobchádza s úctou, čo je v tomto biznise dôležité.“ Bullard súhlasí, že jeho skromný pôvod ho naučil nebrať nič ako samozrejmosť.

Tiež ho to naplnilo túžbou dávať späť a pomáhať. Každoročne spolu so svojou cirkvou distribuuje hračky stovkám znevýhodnených detí a podieľa aj na iných programoch, ktoré sú zamerané na rozdávanie oblečenia či kníh starším obyvateľom mesta.

Prednedávnom bol spolu so zápasníkmi Romanom Reignsom a Albertom del Riom oslovený americkým Ministerstvom zdravotníctva a služieb ľuďom (HHS), aby účinkovali v novej reklame verejných služieb pre National Responsible Fatherhood Clearinghouse (Národný ústav pre zodpovedné otcovstvo).

Prezident Obama, ktorý sa otvorene vyjadroval o svojom živote bez otca a jeho následkoch, zdôrazňuje počas svojej vlády dôležitosť rodičov, ktorí sa aktívne venujú výchove svojich detí.

Deti s venujúcimi sa a milujúcimi otcami majú oproti deťom s nezúčastnenými otcami značne väčšiu šancu byť dobré v škole, mať zdravú sebaúctu, prejavovať empatiu a pro-spoločenské správanie a vyhýbať sa vysoko rizikovému správaniu, ako je užívanie drog, záškoláctvo a trestná činnosť,“ poznamenáva Ad Council, ďalší partner v reklamách verených služieb.

Video ukazuje Bullarda, ako hrá karty s jeho dvomi chlapcami, 7-ročným Thaddeusom Juniorom („TJ“) a 70-ročným Titom Bullardom.

Mám rád každú stránku otcovstva,“ priznáva.

Mám pocit, že som bol poslaný na túto zem, aby som robil veľké veci,“ povedal pre The Tampa Bay Times. „Mnohí ľudia sú poslaní na zem robiť veľké veci. Je len na nich, či to vezmú vážne ako povolanie alebo nie.“

Jeho matka Daria Bullardová povedala, že život jej syna je viac než len odmenou za jej boj ako matky v predpubertálnom veku.

Neprišiel na tento svet za najlepších okolností, no ukázalo sa, že je požehnaním,“ povedala.