Predstavitelia väčších náboženstiev Ruska zastávajú rodinu

1,369
Kultúra života

MOSKVA - Úvodné plenárne zasadnutie medzinárodnej konferencie „Veľká rodina - budúcnosť ľudstva“ hosťovala všetkých významnejších náboženských vodcov, ktorí jednotne podporovali stanovisko pro-life a akékoľvek pro rodinné postoje.

Patriarcha Kyril, pravoslávny predstaviteľ Mosky a celého Ruska, začal toto stretnutie silným povzbudením rodiny. Metropolita Hilarion, vedúci predstaviteľ vonkajších vzťahov ruskej pravoslávnej cirkvi, spomenul potláčanie tých, ktorí zastávajú manželstvo, ako napríklad Francúzsko. Upozornil nahlbokú demografickú krízu“ Európy a žialil nadlegalizovanou vraždou – potratom, ktorý je všeobecne povolený, pričom každý mlčí."

Hlavný mufti Ruska privítal účastníkov v mene ruských moslimov. Mufti Talgat Tadzhuddin varoval, že ak spoločnosť odstráni pojem hriechu, rozpadne sa.

Po ňom nasledoval vedúci rabín Ruska, Berel Lazar. Ten zopakoval tvrdenie svojich náboženských náprotivkov s tým, že na Západe sa objavil zvláštny spôsob života“, ktorý odmieta deti. „Vďaka Bohu, čosi takéto je v súčasnosti v Rusku neakceptovateľné,“ dodal.

Pripomenul, že prvý zákon, ktorý dal Boh ľuďom bol, aby šli a množili sa“. Rabín Lazar povedal, že najväčším bohatstvom Ruska sú veľké rodiny. „Potrebujeme normálne rodiny,“ povedal, „s otcom a mamou a veľkým množstvom detí.“

Predseda vatikánskej Pápežskej rady pre rodinu, arcibiskup Vincenzo Paglia, sa prihovoril cez video. Nazval rodinu nielen stavebným kameňom spoločnosti, ale „základným, uholným kameňom“ spoločnosti a varoval, že dnes existuje množstvo právnych predpisov, ktoré rodiny oslabujú.