Prečo Michelle Obamová nebránila čínske ženy?

1,673
Kultúra smrti

Keď prišla Michelle Obamová 20. marca so svojimi dvoma dcérami, Sashou a Maliou do Pekingu, závidela jej väčšina čínskych žien. Nielenže má dve deti – väčšina čínskych rodín žijúcich v meste môže mať len jedno dieťa – ale ona má dve dcéry.

Steven Mosher, prezident pre výskum populácie, hovorí: „Ženy a dievčatá sú hlavnými obeťami tridsaťpäťročnej čínskej vojny na ženách. Ženy, ktoré sú tehotné s nelegálnymi deťmi, musia ísť na potrat. Nenarodené dievčatá sú identifikované ultrazvukom  a selektívne odstránené. Každoročne zomierajú milióny ľudí.“

Ale Michelle Obamová tieto fakty ignorovala. Svoje posolstvo zamerala na vzdelanie a o otázkach ľudských práv sa rozhodla mlčať.

Tvárou v tvár jej mlčaniu budú ženské práva naďalej porušované. Počas svojej návštevy Číny, ktorá trvala sedem dní, úradníci, ktorí kontrolujú populáciu, dohliadali na 250.000 potratov žien, z ktorých mnohé boli vykonané pod hrozbou vysokej pokuty alebo fyzického nátlaku. Čínske ženy sú naďalej nútené podstupovať sterilizáciu.

Pani Obamová sa stretla s prvou dámou Číny, Peng Liyuanovou, ktorá má iba jedno dieťa. Michelle Obamová ju mala požiadať o pomoc pre čínske ženy.

Obamová mala radšej vzdelávať čínsku tlač tým, že by hovorila o tom, že je načase, aby čínska strana prestala štátu diktovať, kto môže mať deti a kto nie.

Mosher poznamenáva, že „čínsky program kontroly populácie sú vlastne len štátom nútené potraty a nútené sterilizácie pod hrozbou sankcií. Michelle Obamová by nemala mlčať o najväčšom porušovaní ľudských práv tohto storočia.“

V roku 1995, vtedajšia prvá dáma Hillary Clintonová odsúdila nútené potraty v Číne. Michelle Obamová musí urobiť to isté.