"Počas toho ako som bola na heroíne som začala čítať Nový zákon" - Úžasný skutočný príbeh navždy zmeneného života

1,108
Matej Trančo
Kultúra života

Žena si zničila život a žila u známeho úplne závislá na drogách keď prišiel moment Božieho zásahu, ktorý navždy zmenil jej život.

Podľa Christianity Restored: Bola "Deb" závislá na heroíne a vyrastala v domácnosti bez prítomnosti Pána. 

Dokonca aj pri duchovne prázdnom pozadí a drogovo závislej budúcnosti Boh našiel spôsob ako priviesť stratenú ovečku do svojho stáda.

"Vyrastala som v ateistickej domácnosti... Nikdy som nechodila do nedeľnej školy a nikdy sme nešli do kostola a čo sa života týka, tak som viedla život podľa vlastných podmienok bez akéhokoľvek vzťahu k Bohu. Hnala som sa od jedného katastrofálneho vzťahu k druhému hľadajúc lásku na nesprávnych miestach." 

"A keď som mala 30, zaplietla som sa s týpkom, ktorý bol odomňa o 5 rokov mladší. Keď som zistila, že užíva heroín, tak namiesto toho aby som ho nechala som taktiež začala užívať heroín. To začalo 18-mesačnú skúšku kedy som sa pokúšala zbaviť sa drogy no zistila som, že je neuveriteľne návyková a môj život tak smeroval 'od desiatich k piatim.'"

"Bývala som u známeho a pamätám si prehrabávanie sa v zásuvkách pri hľadaní zápaliek pretože jeden zo spôsobov užitia heroínu je jeho zapálenie a inhalovanie výparov - volá sa to 'naháňačka draka.' A počas toho ako som hľadala zápalky som našla knihu Nový zákon a počas toho ako som bola na heroíne som ho začala čítať." 

"Nikdy predtým som Bibliu nečítala a práve v nej som si prečítala, že mám skutočný problém a že existuje žijúci Boh, ktorému dlžím za život, život, ktorý som práve zničila. Zrazu som si uvedomila, že nemôžem spáchať samovraždu. Môj život bol peklom na zemi ale smrť by znamenala, že by som mu (Bohu) musela čeliť a toho som sa príliš obávala."

"V Biblii som zistila, že mám skutočný problém so skutočným Bohom. Nevedela som, kto je Ježiš no vedela som, že sa musím dostať do kostola a tak som šla na omšu vo Veľký piatok, ráno na Veľký piatok. Pamätám si ako som sedela úplne v zadnej časti kostola blízko vchodových dverí pripravená na rýchly útek."

"No potom začali čítať Matúšovo evanjelium o Ježišovom ukrižovaní... len som vzlykala pretože som si uvedomila, že to, čo som práve započula je že on za mňa zomrel na kríži a že všetky veci čo som napáchala a všetky tresty, ktoré ma čakali zobral na seba na kríži. A keď na kríži vykrikol: 'Otče, prečo si ma opustil?' som si uvedomila, že bol opustený práve kvôli mne. On na seba vzal moje opustenie."

"Len som vzlykala a prepukla v plač. On toho toľko pre mňa urobil aby som nebola opustená. A jednoducho som zistila, že som božia dcéra. Stále som len vzlykala a vzlykala. Nevedela som, čo si ľudia o mne myslia ale v skutočnosti ma to ani nezaujímalo pretože som odtiaľ vyšla vediac, že Boh je mojim Otcom a život je spravodlivý. Od toho momentu sa všetko zmenilo."

"To sa udialo pred deviatimi rokmi a keď sa ohliadnem späť na dobu počas ktorej som kresťanka tak si uvedomím, že ma Boh kompletne zmenil. Jednoducho vidím, že Boh vyliečil a obnovil každú oblasť, ktorú som mávnutím ruky zničila. A práve On, áno On, obnovil moje vzťahy s priateľmi a dal mi množstvo nových. Vrátil ma k mojej rodine, mojej kariére, pomohol mi vyrovnať všetky dlhy a hoci som kedysi žila život podľa svojich vlastných podmienok teraz viem, že skutočná sloboda a radosť je v živote podľa Boha a jeho podmienok."

"Milujem ho celým svojim srdcom, mojou dušou, mojou silou a milujem aj ostatných. V mojom prípade za to stojí žiť a nedokážem mu dostatočne poďakovať za všetko čo pre mňa urobil."

Deb našla svoj šťastný koniec s pomocou nášho Pána a Spasiteľa Ježiša Krista a Boh je pripravený pomôcť každej ďalšej stratenej ovečke. Ak máte kamaráta či rodinného člena strateného vo svete hriechu, prosím, pamätajte na to aby ste sa zaň denne modlili aby tak tiež mohol osožiť z Božieho zásahu.

Vďaka ti Ježiš za tvoje uzdravujúce milosti a cenu, ktorú si zaplatil na kríži za naše hriechy. Amen.

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.