Pani Edna: Operácia na zmenu pohlavia je 'seba mrzačenie'. Bruce Jenner je ‘čudák, ktorý vyhľadáva publicitu’

1,356
Kultúra života

Ľudia, ktorí podstúpia chirurgickú operáciu na zmenu svojho pohlavia, sú len "zmrzačení muži." Bruce Jenner je "čudák, ktorý hľadá publicitu."

Ja nie som ten, kto to tvrdí (aj keď som si trochu prial, aby to tak bolo), bol to však najslávnejší imitátor žien Barry Humphries, známejší ako Pani Edna Everage. Ako zvyčajne, tento názor vyjadril v rozhovore s Daily Telegraph.

Dôvod, prečo si želám, aby som niečo také vyslovil ja, nemá nič spoločné s akoukoľvek túžbou uraziť transsexuálov. Avšak toto VŠETKO má čo dočinenia s mojou túžbou, uraziť obrovský a zároveň desivý priemysel, ktorý vznikol, aby sa urážal, namiesto týchto transsexuálov.

Príkladom môže byť to, že celá štvrtina správ z novín Telegraph, obsahuje citáty rôznych strán, ktoré poukazujú na svoje dobré vlastnosti. Patrí sem napríklad podpora konzervatívnych členov parlamentu; gay kampaň skupiny Stonewall; niečo, čo sa nazýva Trans Media Watch alebo BBC, ktorá sa dištancuje od Humphriesových poznámok (na snímke vpravo).

Čo sme deti? Už sa nám naozaj nedá veriť, že sme schopní vytvoriť si vlastný názor bez toho, aby bol opravovaný morálnou políciou?

Na celom transgender fenoméne, práve toto najviac dráždi väčšinu ľudí: spôsob, akým sila Spoločenskej spravodlivosti ovládla otázku zanedbateľne malej skupiny a použila ju ko palicu, aby nás šikanovala. Takto nás chce donútiť predstierať, aby sme sa zaujímali o niečo, na čo by sme najradšej ani nemysleli.

Prečo by som niekedy vôbec mal stráviť čo i len milisekundu svojho života premýšľaním o genitáliách Bruca Jennera alebo o tom, že ich nemá? O nič viac sa nechcem zaoberať osudom spotených semenníkov 70 celebritných športovcov. Rovnako ma nezaujíma chirurgický zákrok potrebný na odstránenie vandélie (druh ryby) z vašej močovej trubice a ani precízny make-up na enormných polovičkách zadku Kim Kardashian. Taktiež nechcem vedieť nič o párení obrovského banánového slimáka, ani o tráviacich procesoch vtáka, ktorý zjedol pavúka.

Toto hovorím bez akýchkoľvek predsudkov voči Bruceovi alebo voči transsexuálom vo všeobecnosti. Som si istý, že sú to úžasní statoční ľudia, ktorí by vedeli porozprávať neuveriteľné príbehy. Ja ich však nechcem nikdy počuť. Dôvodom je, že po a) som na to háklivý a po b) v mojej hlave mám miesto len na myšlienky a starosti, ktoré sa týkajú veľkých problémov, ktorým čelí svet. Bohužiaľ sem nepatrí to, či sa transsexuáli cítia alebo necítia dostatočne prijatí spoločnosťou a ani, či si zaslúžia ocenenie Ženy roka alebo akí sú úžasní a odvážni. Aj keď je to viac ako nepravdepodobné, ale ak by sa stalo, že sa s nimi raz stretnem, určite budem zdvorilý a láskavý. Dôvodom nebude, že mi to niekto prikázal presadením práv transgender ľudí, ale preto, že takto sa ľudia vo všeobecnosti k sebe navzájom v tomto civilizovanom svete správajú.

Bohužiaľ, nemať názor na transsexuálov v skutočnosti nie je možnosť, ktorá by bola v súčasnosti povolená. Totižto každý od Vanity Fair po MTV a BBC ich stále využíva ako modernú verziu mučiaceho nástroja na zistenie, či ste alebo nie ste bosorák.

Som si istý, že táto ohavná atmosféra Salemu je to, o čom Barry Humphries hovorí v akomkoľvek rozhovore, keď tvrdí, že svet sa stal "menej atraktívnym miestom" ako bol v predchádzajúcich desaťročiach. Ja s ním súhlasím. Môžeme sa za to poďakovať kultúrnej marxistickej ľavici.

"O politike neviem vôbec nič.  Avšak táto extrémna ľavica je veľmi konzervatívna, paradoxná, nepružná, nasleduje doktríny a je vážna. A tak tento svet už viac nie je možné popísať pravými slovami."

Vážne si to nemôžete dovoliť. Koľko komediantov, či už nahnevaných alebo kontroverzných, by sa odvážilo vyjadrovať tak, ako Humphries v rozhovore pre Radio Times? Povedal tam, že dôvod, prečo "je Downton Abbey tak populárny v Spojených štátoch" je ten, že "tam nie sú žiadni čierni ľudia". Jediný dôvod, prečo si to Humphries môže dovoliť je ten, že má 82 rokov, je legendárny humorista a pravdepodobne by si mohol dovoliť niesť finančné dôsledky akéhokoľvek následného útoku.

Pokiaľ mi je známe, jediná celebrita, ktorá vážne napadla túto transsexuálnu tyraniu, je Humphriesova krajanka, feministická bojovníčka Germaine Greer.

Keďže jej názory podporovala Sociálna spravodlivsoť (Social Justice), Greer sa odmietla vzdať. Tvrdila, že Bruce Jenner len chcel zaujať pozornosť a že transsexuálne ženy v skutočnosti ani ženami nie sú.

Vyjadrila sa:

"To, že ste si odrezali váš penis a potom ste si obliekli šaty, z vás ešte nerobí ženu."

Dodala ešte:

"Požiadala som svojho doktora, aby mi prišil dlhé uši a spravil mi pečeňové škvrny. Budem nosiť aj hnedý kabát, ale toto ma nepremení kokršpaniela."

Napodiv tieto postrehy nevyhrali žiadne ocenenie Ženy roka 2015 pre Germaine Greer . Podľa mňa by mali. Toto potrebovalo oveľa viac odvahy než čokoľvek, čo sme kedy počuli z úst Brucea Jennera.