Ontarijská premiérka zavádza šokujúcu sexuálnu výchovu

2,924
Kultúra smrti

TORONTO - Nové premiérka kanadskej provincie Ontario Kathleen Wynneová na svojej prvej tlačovej konferencii po víťazstve vo voľbách na post lídra ontarijskej Liberálnej strany prisľúbila, že opätovne predloží kontroverzný program o sexuálnej výchove.

Učebné osnovy, podľa ktorých by sa študenti mali učiť o „pohlavnej identite“ v 3. triede a o análnom pohlavnom styku v 7. triede, dočasne odsunul premiér Dalton McGuinty v roku 2010 kvôli silnému odporu zo strany rodičov.

„Rozvinieme osnovy týkajúce sa fyzického zdravia a sexuálnej výchovy,“ vyhlásila podľa novín Xtra 27. januára 2013. „Desaťročia pracujeme na osnovách v tejto provincii a robíme to s cieľom, aby mali integritu.“

„Zaviazali sme sa pohovoriť si s rodičmi,“ dodala.

Wynneová vyhrala boj o post lídra na zjazde ontarijských liberálov 26. januára 2013 a nastúpila na miesto premiérky potom, čo Dalton McGuinty 12. februára oficiálne odstúpil. 

Vo svojom víťaznom prejave sa zaviazala „nadviazať na dedičstvo“ McGuintyho. Obaja podporujú legálne, z daní financované potraty a využívanie škôl na propagáciu normalizácie homosexuality.

Na rozvoj programu o sexuálnej výchove Wynneová dohliadala v rokoch 2006 až 2010 ako ministerka školstva. V provincii Ontario taktiež zaviedla kontroverznú stratégiu rovnosti a zapojenia, vyúsťujúcu do návrhu zákona, ktorý, aj napriek odporu biskupov, nútil katolícke školy prijať kluby gayov.

Po tlačovej konferencii Wynneová prisľúbila, že rodičom dajú určitú lehotu na konzultácie, jej presná dĺžka však ešte nie je istá. Redakcia LifeSiteNews.com síce krátko hovorila s hovorcom úradu premiéra, do uzávierky nám však neboli poskytnuté žiadne bližšie informácie.

Učebné osnovy sexuálnej výchovy, ktoré by mali nahradiť verziu z roku 1998, boli potichu zverejnené na internetovej stráne ministerstva školstva v januári 2010. V školách sa malo podľa nich začať postupovať od septembra toho roku.

McGuinty 21. apríla 2010 obhajoval program a vyhlásil, že bude povinný dokonca aj pre ontarijské katolícke školy financované z verejných zdrojov. Nasledujúci deň, po odpore rodičov, ustúpil. „Výsledok našej práce je príliš obmedzujúci, pokiaľ ide o podmienky konzultácií,“ vyhlásil a dodal, že program si vyžaduje „vážne prehodnotenie“.

Podľa projektu sa mala sexuálna výchova začať už v prvej triede – pomenovaním genitálií a ďalších častí tela. V tretej triede sa mali deti učiť o „sexuálnej orientácii“ a „pohlavnej identite“, v šiestej triede bolo na programe preberanie masturbácie ako niečoho, čo je „normálne“ a „nie škodlivé“. Orálny a análny styk a používanie kondómov malo byť učebnou látkou v siedmej triede.

Celonárodný prieskum, ktorý uskutočnila Abacus Data v decembri 2011 ukázal, že 59 % Kanaďanov považuje za nevhodné diskutovať o orálnom a análnom sexe v siedmej triede. Len 14 % to považuje za „veľmi vhodné“ a 33 % za „veľmi nevhodné“. 56 % Kanaďanov je presvedčených, že preberať „pohlavnú identitu“ v tretej triede by sa nemalo.

Vo februári 2011 Glen Murray, člen vlády za liberálov, uviedol pre Xtra, že plánujú opätovne zaviesť program sexuálnej výchovy a rodičov, ktorí boli proti, označil za „pravicových reakcionárskych homofóbov“.

Sama Wynneová v rozhovore pre Xtra v septembri 2011 naznačila, že vláda stále s týmto projektom počíta. V interview tiež vyhlásila, že vzdelávací systém je „jednoducho najdôležitejším“ spôsobom riešenia „homofóbie“ medzi dnešnou mládežou.

Jej výchovná stratégia rovnosti a zapojenia vyzýva školské rady, aby sa zúčastňovali Gay Pride pochodov, používali texty homosexuálnych autorov a zaviedli gay kluby.

Od predstavenia tejto stratégie sa rady verejných škôl, napríklad v ToronteHamiltone, posunuli v integrácii inštrukcií o „sexuálne rôznorodosti“ do učebných osnov. Zároveň však zakázali rodičom, aby svoje deti zobrali z vyučovania počas kontroverzných diskusií.

Počas svojho ministerského pôsobenia Wynneová síce uviedla, že rodičia majú právo zobrať svoje deti zo sporných hodín, vláda však neurobila nič, aby toto právo potvrdila.

V septembri 2012 tento prístup zmenila vtedajšia ministerka školstva Laurel Brotenová. Vo vyhlásení pre LifeSiteNews uviedla, že školské rady majú „autonómiu a flexibilitu“ odmietnuť žiadosti rodičov, ak to považujú za vhodné.

Reagovala tak na prípad Dr. Steva Tourloukisa, otca v rade Hamiltonskej okresnej školy, ktorý podal žalobu po zamietavom rozhodnutí rady školy o žiadosti, aby sa jeho deti nemuseli zúčastniť výučby sporných predmetov.