NEVHODNÉ pre slabšie povahy: Na verejnosť sa dostalo piate šokujúce video najväčšej potratárskej siete

1,398
Kultúra života

Centrum pre lekársky pokrok vydalo piate video odhaľujúce schémy obchodovania s orgánmi nenarodených detí Spoločnosti pre plánované rodičovstvo. Na videu sú laboranti, ktorí preberajú orgány detí po druhom trimestri a z mrazničky vytiahli 20-týždňové dvojičky.

Riaditeľka výskumu pre pobrežie Mexického zálivu Spoločnosti pre plánované rodičovstvo – Melissa Farrellová – na videu vysvetľuje vyšetrovateľom, ktorí v prestrojení vystupujú ako kupujúci, že má 6 potratových kliník, ktoré vykonávajú interrupciu po 16-tom týždni tehotenstva.

Spoločnosti zaoberajúce sa zberom kmeňových buniek, ako je Stem Express, nie sú jedinou spoločnosťou, ktorá zbiera nenarodené deti pre výskum. Vo videu Farrellová hovorí, že orgány mnohých nenarodených detí často držia pre svoj vlastný výskum.

Je vidieť, že Farrellová sa snaží vyjednávať vyššiu cenu za “neporušené mŕtvoly plodov” a hovorí, ako by odôvodnila tieto zvýšené náklady z účtovného hľadiska. Tiež vysvetľuje, že orgány starších detí sú cennejšie, pretože je s nimi viac papierovania a administratívnej práce.

Orgány z neporušených starších detí sa zrejme stretávajú s vysokým dopytom. Ostatní kupujúci požadujú pečeň, mozgovú hmotu, kostnú dreň približne 16-22 týždňových detí, tvrdí Farrellová. Po pohľade na obrazovku svojho počítača povedala, že jeden klient požiadal o 120 vzoriek z týchto starších detí.

Ku koncu videa vyšetrovatelia navštívili patologické laboratórium, kde pracovníčka z mrazničky vyťahuje pozostatky 20-týždňových dvojčiat a ukazuje orgány v sitku nad drezom. Pinzetou zdvihne pečeň a pľúca.

“Ako som povedala, orgány sú v naozaj dobrom stave, sú takmer nedotknuté” povedala laboratórna technička.

Ďalšia laboratórna technička vysvetľuje, že spolupráca matky je rozhodujúca pre získanie neporušených orgánov. Aj keď sú vedome pod sedatívami, matky často dosiahnu maximálnu toleranciu bolesti, ktorá potom zapríčiní, že dieťa je značne porušené.

“Ak sú úplne uvoľnené, nie je potrebné robiť veľa pohybov kliešťami,” vysvetľuje.

Vzhľadom na ťažkosti s interrupciou starších deti laboratórny technik vysvetľuje, že počas zákroku ukladajú všetky časti dieťaťa na stôl, aby sa uistili, že z matky bolo vytiahnuté všetko pred tým, než časti dieťaťa uzavrú do plastového vrecka.