Nemecký zákon núti nezamestnanú ženu do prostitúcie

3,531
Kultúra smrti

BERLÍN, 31. január 2005, (LifeSiteNews.com) – Spravodajské agentúry z celého sveta prinášajú príbeh mladej Nemky, ktorej bolo oznámené, že ak nevezme „prácu“ prostitútky v berlínskom verejnom dome, budú jej odobrané dávky v nezamestnanosti.

Nemenovaná Nemka, ktorá vyštudovala informatiku, preukázala totiž ochotu pracovať aj mimo svojho odboru. Britský denník Daily Telegraph uviedol, že žene zavolali, aby ju pozvali na pohovor do práce. Vôbec netušila, že šlo o „prácu“ prostitútky v nevestinci, až pokým potenciálnemu zamestnávateľovi nezavolala. Po tom, čo ponuku odmietla, úrad práce jej oznámil, že ak nevezme prácu, bude jej odobratá podpora.

Miera nezamestnanosti v Nemecku je najvyššia od roku 1990. Nový sociálny zákon spolu s legalizáciou prostitúcie umožnili, aby ženy mohli byť „predané“ štátom do sexuálneho otroctva.

Nemecké zákony prostitúciu už totiž nepovažujú za niečo nemorálne či výslovne nežiadúce. Legálne nemecké nevestince začínajú využívať zoznamy nezamestnaných žien, aby ich mohli „najať“ na vykonávanie sexuálnych služieb. Podľa zákona sa musia všetky ženy do 55 rokov, ktoré boli nezamestnané dlhšie než rok, uchádzať o voľnú pracovnú pozíciu, inak prídu o podporu v nezamestnanosti. „Zákon neobsahuje žiadne opatrenia, ktoré by ženy chránili pred vyslaním do sexuálneho priemyslu,“ uviedla Merchthild Garwegová, právnička z Hamburgu, ktorá sa špecializuje na podobné prípady. Dodáva: „Podľa nových nariadení práca v sexuálnom priemysle už nie je nemorálna, a tak prácu žena nemôže odmietnuť bez toho, aby nestratila podporu v nezamestnanosti.“