Moskva sa postavila proti "gay pride" sprievodu

5,073
Kultúra života

MOSKVA 26. mája 2011 (LifeSiteNews.com) - Mesto Moskva oznámilo svoj ​​zámer postaviť sa proti rozhodnutiu Európskeho súdu pre ľudské práva a nezmeniť svoje rozhodnutie o zákaze  „gay pridesprievodov s odkazom na morálne škody”, ktoré môžu pôsobiť mladým.

Podľa homosexuálneho aktivistu Nikolaja Alekseeva, vláda Moskvy je znepokojená veľkým množstvom protestných listov proti PRIDE aktivitám." Medzinárodnou povinnosťou Ruska je chrániť práva detí, pretože Gay Pride môže mať vplyv na psychické zdravie a spôsobiť morálne škody deťom a mladistvým, ktorí by sa stali nechcenými svedkami tejto udalosti.


Homosexuálne pride” sprievody, ktoré sa teraz každoročne konajú v mnohých mestách po celom svete, sú často vitrínou opilstva a užívania drog, nahoty na verejnosti a dokonca simulujú aj rôzne sexuálne aktivity. Verejným orgánom  sa stále nedarí kontrolovať takéto správanie počas sprievodov.

Vláda v Moskve zakazuje gay pridesprievody odkedy sa o to homosexuáli prvý krát pokúsili v roku 2006. Pokračuje v tom napriek hrozbe pokuty Európskeho súdu pre ľudské práva. Moskve jej bola uložená jedna pokuta presahujúca 41 000 dolárov za predchádzajúce zákazy.

Rozhodnutie vlády Moskvy odráža náboženský a spoločenský konsenzus v ruskej spoločnosti ohľadom homosexuálneho správania. Podľa nedávneho prieskumu verejnej mienky 84 percent Rusov naďalej považuje análny styk za nemorálny, aj napriek tomu, že v Amerike a západnej Európe je čoraz viac akceptované takéto správanie. Je často sprevádzané radom fyzických porúch  a porúch správania, vrátane vysokej miery infekcie HIV a pohlavne prenosných chorôb, rakoviny konečníka, promiskuity a depresie.

Ortodoxný patriarcha Moskvy označil homosexuálne správanie za nemravnú úchylku od Bohom danej ľudskej povahy”, a konštatuje, že pravoslávna cirkev zaobchádza s ľuďmi s takýmito sklonmi s pastoračnou zodpovednosťou, ktorá ich núti k zmene a rozhodne sa stavia proti akýmkoľvek pokusom prezentovať tento hriešny sklon ako normu” a príklad na nasledovanie. Cirkev neprijíma žiadnu reklamu nemorálnosti.” Jeho odmietnutie sodomie je zdieľané katolíckymi, moslimskými a židovskými vodcami v Rusku.