Mladí pochodovali v Ríme proti gender ideológii

1,620
Kultúra života

Stovky prevažne mladých Talianov sa nedávno zúčastnili pochodu v Ríme, kde pred vatikánskou synodou biskupov chceli vyjadriť svoje znepokojenie nad „hroznými útokmi“ voči rodine, ktoré vďaka dobre dotovaným a zorganizovaným aktivistom v Taliansku rýchlo narastajú.

Organizátor pochodu a taliansky dlhoročný pro-rodinný aktivista Toni Brandi, ktorý je tiež prezidentom Pro-Life News, pre LifeSiteNews povedal, že podujatie malo byť obranou proti „neustálej homosexuálnej propagande, ktorej cieľom je presadzovať takzvanú rodovú identitu“ a ktorá je dôvodom legislatívnych útokov voči prirodzenej rodine a voči slobode prejavu.

Bolo to úžasné, pretože prišlo asi 400 až 600 prevažne mladých ľudí. Bolo skvelé vidieť, že aj v dnešnej hedonistickej spoločnosti je tak veľa mladých ľudí, ktorí sú ochotní v nedeľu prísť a obhajovať rodinu,“ povedal Brandi.

Účastníci pochodu sa neskôr pripojili k asi 80 000 ľuďom, ktorí sa v sobotné popoludnie zhromaždili na Námestí sv. Petra, aby sa modlili za práve prebiehajúcu synodu. Na nej sa má totiž diskutovať o otázkach týkajúcich sa rodiny. Usporiadatelia pochodu sa vyjadrili, že „napriek absurdným teóriám dnešného sveta“ je prirodzená rodina „jadrom ľudskej spoločnosti už od jej začiatku a vlastní práva a zodpovednosť za vzdelávanie a výchovu detí.“

Povedali, že prišli preto, aby protestovali proti dvommyšlienkovým prúdom“, ktoré rýchlo nadobúdajú prevahu v rámci verejnej diskusie v Taliansku: je to „neomarxistická ideológia“, ktorá chce odstrániť spoločenské základy rodiny a nahradiť ju štátom; a „prúd finančného materializmu“, ktorý profituje v miliardách na pornografii, antikoncepcii, metódach umelého oplodňovania, ako je IVF a na ďalších podobných  typoch biznisu.

Brandi povedal, že medzi popredných mysliteľov tohto prúdu patria teoretici radikálnej „Frankfurtskej školy“, a to Max Horkheimer, Theodor Adorno, Herbert Marcuse, Jürgen Habermas. Každý z nich sa snažil, aby bol uskutočnený ideál Antonia Gramsciho, ideológa 20. storočia. Ide o ideál „kultúrneho marxizmu“, ktorý má podľa nich ovládnuť spoločnosť skôr prostredníctvom „dlhého pochodu cez inštitúcie“ než cez násilnú revolúciu.

Brandi pre LifeSiteNews povedal, že „ak sa pozrieme na svet a zvlášť na západ, vidíme, že zo strany EÚ a medzinárodných organizácií ako OSN dnes prebieha neustála homosexuálna propaganda, ktorá presadzuje tieto myšlienky rodovej identity. Základom takýchto myšlienok je výlučne neo-marxistická ideológia a vôbec nie nejaké vedecké dôkazy.“

Táto ideológia v podstate tvrdí, že nie som ani muž ani žena; moje biologické pohlavie nemá vôbec žiadny význam. Na čom záleží, je môj ‚rod‘, ktorý si môžem zvoliť sám.“ Dodal, že táto ideológia začala byť zakotvovaná v talianskom zákone už minulého roku.

Najhoršie je,“ dodal, „že sa pomocou ‚sexuálnej výchovy‘ na školách snažia už od skorého veku vymývať mozgy našich detí,“ a túto prácu vláda podporuje pomocou ministerstva rovnosti.

Brandi dúfa, že biskupi budú počas synody čeliť problému týchto ideologických útokov, ktoré, ako sa zdá, nadobúdajú čoraz väčšiu silu v sekulárnej sfére vlád a médií po celom svete.