Malý superhrdina s nanizmom

1,425
Kultúra života

Jude Peters je rozkošný ročný chlapček žijúci s diagnózou rizomelická chondrodysplasia punctata (RCDP). Je to ojedinelá, smrteľná forma nanizmu.

Jeho rodičia Hannah a Sully Petersovci odmietli potrat aj napriek naliehaniu lekárov, aby „to ukončili a skúsili znovu.“ V rozhovore pre televízny kanál FOX News Judova mama povedala, že mu lekári dávali iba pár týždňov života.

„Povedali mi, že moje dieťa možno zomrie hneď po narodení,“ povedala Hannah Petersová. „Po jeho narodení nás poslali domov s tým, že jeho život nebude trvať viac ako pár týždňov.“

Judovým rodičom Hannah a Sullivanovi sa podarila neuveriteľná vec, keď sa o príbeh svojho výnimočného syna podelili s celým svetom. Ich facebookovská stránka Modlíme sa za Juda Sullivana Petersa má takmer 20 000 lajkov a Hannah sleduje na instagrame vyše 19 000 ľudí. Malého odvážneho Juda Petersa si zamilovali ľudia po celom svete.

Jude nedávno dostal nádherný plášť od spoločnosti Malí superhrdinovia, ktorá vyrába plášte pre malých hrdinov zápasiacich s nejakou chorobou. Deti, ktoré tieto plášte dostanú, trpia vážnymi ochoreniami, ako napríklad rakovinou, autizmom, epilepsiou či srdcovými poruchami. Na maličkom plášti je iniciála krstného mena dieťaťa a symbolizuje jeho odvahu a silu.

Keď Jude dostal svoj plášť, jeho otec požiadal priateľov na Facebooku, aby napísali, akú superschopnosť má podľa nich Jude. Amber Tessnearová Chapmanová bola jednou z mnohých, ktorí napísali: „Judova superschopnosť spočíva v tom, že vie každého rozosmiať.“

Robyn Walshawová napísala: „Jude má veľa superschopností, o niektorých možno nevieme ani my sami! Najväčšia Judova superschopnosť je láska, ktorú vyžaruje! Toho drobca jednoducho zbožňujeme, aj keď ho nepoznáme.“

Arleth Torresová Santacruzová je presvedčená, že „Judove superschopnosti spočívajú v tom, že je rozkošný, že je bojovník a hrdina, ktorý si vie nejakým zvláštnym spôsobom nájsť cestu ku každému srdcu.“

Hannah vedela, že Jude ovplyvní celý svet ešte pred svojím narodením. Na sociálnu sieť napísala:

Bolo mi povedané, že Jude prehovorí k národom ešte predtým, než sa narodí. Až doteraz som vôbec netušila, ako by to bolo možné. Neuvedomila som si, aký vplyv môže mať moje dieťa na ľudí po celom svete.

Jeho príbeh priniesol nádej, vieru a radosť nielen do môjho života, ale aj do životov ľudí po celom svete, ktorí ani nemali príležitosť vidieť Juda naživo. Dostávame nespočetné ohlasy od neznámych ľudí, ktorým Judov príbeh priniesol nielen úľavu, ale aj nádej. Je to pre nás neuveriteľný dar.

Už od začiatku našej cesty s Judom som sa modlila, aby bol oslávený Boh, aby naplnil ľudí nádejou a vierou, a aby náš príbeh aj napriek tým najväčším bojom rozprával o živote, o uzdravení, o nádeji a pravde. Dostalo sa mi požehnania a pocty, že môžem tento vzácny dar držať v rukách práve ja. Judov príbeh je pre nás neustálou inšpiráciou! Nech nám teda pripomína, že odvaha jedného dieťaťa spolu s odvahou jeho mamky a ocka je schopná dotknúť sa sŕdc po celom svete.