Maďarský premiér: V dnešnej Európe je zakázané povedať pravdu

1,196
Kultúra života

Aj hodvábny náhubok je stále náhubok

Viktor Orbán predniesol pred pár dňami, 15. marca, v deň štátneho sviatku – 167. výročia vypuknutia protihabsburskej revolúcie (1848-49) reč, ktorá sa pravdepodobne zapíše do dejín ako prelomová.

Prinášame vám jej čiastočný prepis, v závere článku si môžete pozrieť celé, otitulkované video jeho príhovoru.

“Je zakázané hovoriť, že tí, ktorí tu prichádzajú, nie sú utečenci a varovať pred ohrozujúcimi rizikami súčasnej migračnej vlny,” hovorí maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom prejave.

“Je zakázané poukázať na fakt, že masy, ktoré tu prichádzajú z inej civilizácie, ohrozujú náš spôsob života, našu kultúru, zvyky a kresťanské tradície. Je zakázané poukázať na to, že to je predom plánovaná a riadená operácia proti Európanom.”

“Európania sa však prebúdzajú, začínajú sa organizovať a čoskoro začnú požadovať späť svoju zem. Trámy EÚ, ktoré stoja na upravovaní pravdy, začínajú vŕzgať. Nejde už len o finančnú prosperitu, ale o každodennú bezpečnosť a pokojný priebeh života, na ktorý sme zvyknutí. Európsky ľud zistil, že princípy, na ktorých stojí ich život, je v ohrození.”

“Toto nebezpečenstvo nás neohrozuje tak zreteľne, ako vojny alebo prírodné katastrofy. Masová migrácia je pomalý prúd vody, ktorý pomaly eroduje naše brehy. Snaží sa schovať za humanitu a súcit, ale jej pravá tvár je okupácia územia.”

“Najprv sa hovorilo o pár stovkách, potom o pár tisícoch, ale ani jeden zodpovedný európsky vodca si netrúfne povedať, koľko ich je v skutočnosti. Ak chceme zastaviť túto masovú imigráciu, musíme zastaviť Brusel. Hlavné nebezpečenstvo nejde od imigrantov, ale od prívržencov multikulturalizmu v Bruseli. Nedovoľme Bruselu vnucovať nám svoje skazené ovocie.”

“Nebudú tu (v Maďarsku) žiadne utečenecké getá, v ktorých neplatia naše zákony, žiadne výtržnosti imigrantov ani žiadne gangy loviace naše ženy a deti. Nedovoľme im, aby nám určovali, koho máme pustiť do našej krajiny a podľa koho máme žiť.”