Kontroverzný denník SME zľahčuje motív útoku moslima, ktorý pozabíjal vyše 50 ľudí v mene Alaha. Vraj by si našiel aj inú zámienku

1,066
Kultúra smrti

Útočník z Orlanda vraj veril v džihád. Zrejme by si však našiel aj inú zámienku“, tak znie titulok kontroverzného, proamerického a v poslednej dobe aj proislamského denníka SME.  Reagoval tak na útok moslima, ktorý v Americkom Orlande postrieľal vyše 50 ľudí.

V článku síce priznávajú, že imigranti sú problém, podľa denníka však nie z prvej generácie, ale samozrejme tam absentuje slovo moslimskí:

“Mateenov životný príbeh sa naozaj podobá na príbehy osamelých vlkov. Jeho rodičia pochádzajú z Afganistanu, no on sa už narodil v New Yorku. Často totiž neútočia ľudia z prvej generácie imigrantov, ale až potomkovia, ktorí sa stále nevedia úplne začleniť do spoločnosti.”

Hneď na to ale dodávajú :

“Podobné útoky sa však neodohrávajú vždy v mene islamu. V Spojených štátov v novembri strelec zaútočil na kliniku na plánované rodičovstvo v Colorade, kde zabil troch ľudí.

Známy je tiež prípad takzvaného Unabombera, teda Teda Kaczynského, ktorý v rokoch 1978 až 1995 umiestňoval v krajine bomby, čím chcel presadzovať svoje videnie anarchizmu spojenú so životom v prírode.

Pri početných streľbách v školách zas väčšinou motív chýba úplne.”

Na záver motív útočníka úplne zľahčili:

“Ani pri Mateenovi tak nemusí hrať až takú dôležitú úlohu náboženstvo, ak by nebol moslim, zrejme by si našiel inú zámienku. Napríklad homofóbiu. Dôležité je, že bol ochotný zobrať zbrane a začať masovo vraždiť, na čo útočníci často nepotrebujú jednoznačný dôvod.”

Mainstreamove médiá celkovo podporujú príchod moslimských imigrantov do Európy a na Slovensko. Už spomínaný denník SME a Denník N však zachádzajú do úplného extrému. Každý, kto nesúhlasí s touto imigračnou inváziou, je xenofób, islamofób, rasista, fašista a najnovšie už ani nie je podstatné, že útoky sú vykonávané moslimami v mene Alaha. Cieľavedome zľahčujú s migrantmi prichádzajúce hrozby a dopady, ktoré budú mať na celú spoločnosť. Propagandistickými spôsobmi presviedčajú ľudí, aby súhlasili s prijatím miliónov migrantov moslimského vierovyznania a nezamýšľali sa nad zmenami, ktorým sa neskôr budú musieť prispôsobiť. Neupozorňujú na to, že pod vplyvom moslimskej spoločnosti v istom momente v Európe (celkovo v západnej civilizácii) napríklad nebudú žiadne gay pridy, gay kluby ani žiadne práva homosexuálov.

Je poľutovaniahodné, že tieto denníky majú vplyv aj na verejnoprávny rozhlas a televíziu RTVS. Povedal to poslanec za SMER Miroslav Číž. Viac sme o tom písali tu .