Keňania Obamovi: Agendu potratov a homosexuálov si nechajte doma

1,648
Kultúra života

Liberálne myšlienky pod rúškom ľudských práv

Americký prezident Barack Obama na konci júla navštívi Keňu, rodnú krajinu svojho otca. Počas návštevy sa zúčastní Globálneho podnikateľského summitu. Avšak miestni duchovní a politici mu odkázali, že jeho obhajobu homosexuality nechcú.

„Keď Obama príde tento mesiac do Kene a pokúsi sa priviezť agendu interrupcií a homosexuálov, povieme, aby sklapol a šiel domov,“ zverejnil portál Novinky.cz vyjadrenie poslanca Irunga Kangata, člena prezidentovej strany Národná aliancia.

Kenskí politici a duchovní vytýkajú Obamovi sympatie voči gayom už od jeho predchádzajúcej návštevy v roku 2013. Vodou na kritiku prezidenta je aj rozhodnutie Najvyššieho súdu USA, ktorý rozhodol o zrovnoprávnení homosexuálnych manželstiev a následné osvietenie Bieleho domu farbami dúhy.

Predseda parlamentu kongregácie Anglikánskej cirkvi Justin Muturi na margo Obamovej návštevy uviedol, že niektoré krajiny pod rúškom ľudských práv riešia liberálne myšlienky. Avšak v Keni chcú mať slušnú spoločnosť, preto odmietajú takéto správanie. „Máme zodpovednosť ochrániť naše deti,“ dodal Muturi.

Členovia Kenskej evanjelickej aliancie tiež vyzvali prezidenta Spojených štátov, aby agendu homosexuálov nechal doma. Je pre nich dôležité, aby Keňania vedeli, že USA nie sú bohom.

Avšak, hovorca Bieleho domu Josh Earnest v pondelok uviedol, že Obama sa počas návštevy Kene téme homosexuálov nevyhne. „Som si istý, že sa prezident nebude hanbiť dať jasne najavo, že ochrana základných ľudských práv v Keni je rovnako prioritou a v súlade s hodnotami, ktoré si tu v USA toľko cením,“ zverejnil portál Novinky.cz vyjadrenie hovorcu.