Katolícka adopčná agentúra po 120 rokoch zatvára

1,580
Kultúra smrti

MANCHESTER, Anglicko, 6. jún 2008 (LifeSiteNews.com) - Katolícka služba na záchranu detí v diecéze Salford sa stala prvou katolíckou adopčnou agentúrou, ktorá pozastavila svoju činnosť kvôli novým vládnym zákonom o rovnosti homosexuálov.

Agentúra bola v nepretržitej službe od roku 1886 úzko spojená s diecézou a podporovaná finančnými príspevkami z farnosti.

Zákon rovnosti, ktorý nadobudol platnosť na Nový rok, zakazuje pri poskytovaní služieb diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie. Zákon pretlačil parlament minulý rok a to aj napriek odporúčaniam bývalého premiéra Tonyho Blaira, aby boli katolícke adopčné agentúry od tohto zákona oslobodené.

Riaditeľka CCRS Kathy Battová vyhlásila, že radšej agentúru zatvoria, ako by sa mali vzdať náboženských princípov katolíckej cirkvi a prekročiť vlastnú zásadu, a to poskytovať deťom to najlepšie.

„Toto rozhodnutie prijali poručníci s ľútosťou a po celý čas boli o skutočnostiach plne informovaní.“

„Nechcem, aby to vyznelo ako kritika, no nechceli sme sa oddeľovať od diecézy ako ostatné agentúry.“

Agentúra bude teraz prepojená s ostanými miestnymi katolíckymi organizáciami na poskytovanie domovu sirotám a útočiska bezdomovcom. Bude tiež podporovať rodičov, ktorí si adoptovali dieťa. Nebude však viac prijímať, hodnotiť ani schvaľovať páry, ktoré budú mať záujem o adopciu.

Jim Dobbin, člen parlamentu Katolíckej robotníckej strany v Manchesteri, pre Telegraph vyhlásil: „Je to tragédia. Nie je veľa párov, ktoré si v tejto krajine chcú adoptovať dieťa. Deje sa niečo veľmi zlé, ak niektoré z lepších a výkonných agentúr cítia, že musia zatvoriť svoje brány, pretože sa nevedia stotožniť s požiadavkami vlády.“

„Nemyslím si, že takáto legislatíva bola potrebná. Všetko sa udialo preto, aby sme sa vyhli diskriminácii, no vznikla tak diskriminácia proti agentúram, ktoré pôsobia v súlade s princípmi náboženskej viery.“

„Vláda bude ľutovať deň, kedy toto všetko začalo. Zaváňa to svetským útokom na katolícku cirkev.“