Kardinál Burke: nie sme silní vo viere a preto sme ľahkou korisťou dobytia (Islamom)

1,471
Matej Trančo
Kultúra života

Kardinál Raymond Burke zdôrazňuje hrozbu, ktorú predstavuje Islam pre kresťanský svet, poukazujúc znovu na jeho cieľ svetovej dominácie, teraz oveľa dosiahnuteľnejšej vďaka strate kresťanskej identity na Západe.

V novom rozhovore publikovanom tento týždeň magazínom Il Giornale Kardinál Burke varuje, že Kresťania nerozoznávajú Islam taký, aký naozaj je. "Je jasné že Moslimovia majú konečný cieľ dobytie a ovládanie sveta. Islam, skrz svoj zákonník Šaríu, bude vládnuť svetu a dovolí násilie proti neveriacim ako sú aj Kresťania," vysvetľuje.

Pápežom Františkom menovaný patrón Suverénneho vojenského Maltézskeho rádu, Kardinál Burke, poukazuje na minulosť ako dôkaz toho, že Islam vždy mal tento cieľ svetovej dominancie so špeciálnymi predstavami Európy. "Celá história prítomnosti Islamu v Európe je pokusom o jej dobytie," komentuje. "Práve sme 8. septembra oslavovali víťazstvo Maltézskych rytierov po 3-mesačnom obliehaní Moslimami v roku 1565. Malta by bola odrazovým mostíkom do Európy."

Toto potvrdzuje rovnakú upomienku, ktorú urobil kardinál Burke v júli ohľadom kresťanských bitiek s Moslimami pri Lepanto v roku 1571 a Viedni v roku 1683. "Tieto historické udalosti sa vzťahujú priamo na súčasnú situáciu. Niet pochýb, že sa Islam pokúša o vládu nad svetom."

Vo svojom tohtotýždňovom rozhovore kardinál Burke hovorí, že jedným z dôvodov prečo ľudia nesprávne chápu Islam je ich nesprávna vedomosť že my Kresťania a Moslimovia veríme v toho istého Boha. "Veľa ľudí nechápe čím Islam v skutočnosti je," povedal. "Vytvárajú tieto slogany: Všetci veríme v rovnakého Boha, ktorým sme láskou zjednotení a podobne. Nie je to pravda."

V augustovej tlačovej konferencii kardinál Burke objasnil, že Katolíci a Moslimovia nevyznávajú toho istého Boha.

Neverím že je pravdou to, že veríme v toho istého Boha pretože Islamský Boh je vládca... Šaría je ich zákonom a tento zákon, ktorý pochádza od Allaha, musí ovládať každého človeka. ... A nie je to zákon, ktorý je založený na láske. ...Musíme pochopiť že koniec koncov to, v čo najviac veria a čomu odovzdávajú svoje srdcia, vyžaduje vládu nad svetom.

Tento víkend dáva kardinál do kontrastu Boha Kresťanstva - trojjediného a vteleného- s Bohom Islamu. "Islam je hrozbou v tom zmysle, že pravý moslimský Allah musí vládnuť svetu," objasnil. Kristus v evanjeliu povedal, "Daj cisárovi čo je cisárovo."

Bývalý prefekt Apoštolskej Signatúry, najvyššieho cirkevného súdu, poznamenal, že Korán samotný, ktorému sa Moslimovia zodpovedajú, volá po celosvetovej dominancii. "Naopak ale islamské náboženstvo, ktoré je založené na zákone Koránu má za cieľ vládnuť všetkým krajinám, kde sú Moslimovia," pokračuje. "Pokým sú v menšine nemôžu na ňom trvať, ale keď sa stanú väčšinou budú musieť uplatňovať Šaríu."

Prelát s americkým pôvodom hovorí, že Islam sa rozširuje vďaka strate kresťanskej identity na Západe. Ako riešenie pre Západ navrhuje obranu svojich kresťanských koreňov.

Existuje len jeden jediný Spasiteľ sveta, Ježiš Kristus. Nemusíme získavať nových veriacich či vystavovať Kresťanstvo, ale ak veríme v Ježiša je našou povinnosťou o tom svedčiť. ...Nečinne akceptujeme prístupy, ktoré sú proti prirodzenému právu ako napríklad potraty alebo tzv. manželstvo medzi osobami rovnakého pohlavia. Je to len dôkazom toho, že nie sme silní vo viere a sme tak ľahkou korisťou dobytia.

Počas rozhovoru bola kardinálovi Burkemu položená otázka o "nápisoch Islamského Štátu" na "múroch Sirte, bývalej pevnosti ISIS v Líbyi...odkazujúcich sa na dobytie Ríma."

Odpovedal, "Je to vážne nebezpečenstvo. Islam je realizovaný dobývaním. A čo je hlavným cieľom dobývania v konfrontácii s Kresťanmi? Rím."