Hrdí na rodinu: Žiadni dvaja otcovia nenahradia matku ani dve či tri matky nenahradia otca

1,606
Kultúra života

Občianski aktivisti Hrdí na rodinu sú presvedčení, že referendum o ochrane rodiny je nevyhnutné

Občianski aktivisti Hrdí na rodinu dnes pred budovou Národnej rady SR pripravili happening so živou reťazou účastníkov s ústredným motívom ochrany štandardnej rodiny. "Toto je už 3. ročník akcie Hrdí na rodinu a jej cieľom je ukázať, že ocko a mama sú pre deti to najlepšie," uviedol pre TASR Anton Chromík z Aliancie pre rodinu.

Ako dodal Marek Nikolov, spoluorganizátor akcie a predseda občianskeho združenia Pastor Bonus, ich cieľ je veľmi jednoduchý. "Chceme prežiť s našimi deťmi radosť. Radosť z rodiny, ktorou sa chceme navzájom obdarovávať, chceme ju ukázať, inými slovami, chceme zapaľovať radosťou. Je veľa rodín, ktoré sa tešia z podstaty rodiny a toto chceme dnes manifestovať".

Aktivisti z iniciatívy Hrdí na rodinu vítajú novelu Ústavy SR vo vzťahu k rodine, ale nepovažujú ju za dostatočnú. "Treba ísť ďalej, do rodín, do vzťahov. Chceme, aby rodina zostala najdôležitejšou hodnotou spoločnosti. Chceme nechať rozhodovať rodiny," doplnili Nikolov a  Chromík. To je aj dôvod, prečo aktivisti od 5. apríla organizujú petíciu za vypísanie referenda o ochrane rodiny. Už vyzbierali okolo 250.000 podpisov, potrebných je 350.000. Petičný hárok je dostupný aj na webovej stránke www.alianciazarodinu.sk.

Podľa Nikolova by toto referendum mohlo byť už v tomto roku, spojené s komunálnymi voľbami. Túto alternatívu podporil, ako uviedli signatári, v prípade vyzbierania dostatku podpisov, aj novozvolený prezident SR Andrej Kiska. Ako ďalej argumentujú vo svojej výzve, "sledujúc zahraničie, kde sa nátlak nikdy nezastavuje, ale vždy pokračuje od registrovaných partnerstiev, cez 'manželstvá' homosexuálov a adopcie detí až po tresty za vyslovenie svojho názoru, sme prišli k presvedčeniu, že referendum o ochrane rodiny je nevyhnutné. Ponúkame Slovensku možnosť odmietnuť sociálne experimenty s deťmi a rodinami. Žiadne iné spolužitie, okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou sa nemôže nazývať manželstvom, žiadni dvaja otcovia nenahradia matku ani dve či tri matky nenahradia otca."