Homoloby chce zakázať logo rodiny

3,312
Kultúra smrti

LGBTI aktivisti požiadali ministerstvo spravodlivosti a ostatné spoločnosti použivajúce tento symbol, aby logo prestali používať pretože „je homofóbne“

Určite netreba zvlášť predstavovať logo hnutia La manif pour tous, logo predstavujúce rodinu: štyri postavičky znázorňujúce otca, matku a deti. Symbol hnutia sa vďaka masovým demonštráciám a medializácii stal známym nielen vo Francúzsku, ale aj v mnohých ďalších krajinách. Tento symbol rodiny však nieje vynálezom hnutia La manif, ale používajú ho aj iné francúzske organizácie, napr. Optika Lissac, banka Societé generale, ministerstvo spravodlivosti (a internetovej stránke zameranej na únosy a nezvestné deti), poisťovne, notári a pod. V blízkej budúcnosti sa však môže stať, že tento symbol (za nosenie ktorého na oblečení sa už zatýkalo) bude úplne zakázaný. Informuje o tom denník Le Figaro. Podľa denníka aktivisti Inter- LGBT požiadali ministerstvo spravodlivosti a ostatné spoločnosti použivajúce tento symbol, aby logo prestali používať pretože „je homofóbne“.

Treba otvoriť oči a vidieť rodinu takú aká je v súčasnosti.” Le Figaro prináša aj vyjadrenie Inter- LGBT šéfky pre boj s diskrimináciou Sylvie Fondacci: “Tento model nereprezentuje dnešnú francúzsku rodinu“ a vyzvala reklamné agentúry a firmy, aby boli „vynaliezavé“.Denník ďalej cituje hovorkyňu hnutia Inter-LGBT Majorie Monnie: „Tento obrázok je extrémne stereotypný. Nie všetky dievčatká nosia vrkoče, nie všetky ženy nosia sukňu….

Denník dal priestor pre vyjadrenie sa, aj dotknutým spoločnostiam používajúcim logo rodiny. Podľa vyjadrenia optiky Lissac, používajú toto logo od roku 2012 na propagáciu rodinnej zákazníckej karty a nemá nič spoločné s hnutím La manif, ale spoločnosť sa ho pre istotu rozhodla nahradiť iným logom, vzhľadom k vyjadreniam predstaviteľov LGBTI.

Logo stiahla aj spoločnosť Societé generale a znepokojené sú aj ďalšie spoločnosti používajúce podobné obrázky. Pod podmienkou anonymity sa pre Le Figaro vyjadril jeden z manažérov spoločností: “Budeme si musieť urobiť prieskum a všetky (obrazy rodiny) vymazať“. A ďalší vedúci inej spoločnosti: “Budeme si musieť dávať pozor, pretože žijeme v spoločnosti, kde aj obyčajný obrázok môže byť zle interpretovaný. Až doteraz sme si dávali pozor, aby sme neukazovali belošské Francúzsko, pretože to už nie je realita. Teraz, odkedy prešiel zákon o homosexuálnych manželstvách, sa aj to stane súčasťou problémov v roku 2014. Priznávam, že budeme trochu sledovať, čo urobia ostatní… “Problém to prinesie aj poisťovniam, notárom a pod.

Notári sa tejto problematike venovali na svojom kongrese a rozhodli sa zmeniť logo pre budúci kongres, ktorý sa bude konať v júni 2014. Nové logo „má reflektovať rovnosť pohlaví.“ Ako uvádza denník súvislosti s novým logo „dve dospelé asexuálne postavy“ sú obklopené deťmi a mnohí v nich vidia dve mužské postavy.

Avšak mnoho Francúzov s postojom spoločností nesúhlasí a vyčíta im, že „podľahli diktátu LGBT“, vidia v tom nový hon na čarodejnice a pýtajú sa, či bude potrebné zmeniť aj dopravné značky označujúce blízkosť školy. V spoločnosti čím ďalej tým viac naberá na sile pocit, že proti klasickej a fungujúcej rodine t.j. otec, matka a deti, sa vedie systematický útok. Začalo to prijatím zákona Taubira a pokračuje ďalšími krokmi socialistickej vlády vo finančnej a daňovej oblasti, ktoré veľmi citeľne dopadli na rodiny. Naposledy sa o rozruch postarala hovorkyňa vlády a zároveň ministerka pre práva žien Belkacem, ktorá navrhla zrušiť spoločné zdanenie manželov.

Pred týmto krokom verejne varovali ekonómovia s argumentom, že následky tohoto kroku budú mať veľmi negatívny dopad na rodiny a zároveň sa aj podstatne negatívne premietnu do francúzskej ekonomiky. Mnoho rodičov obviňuje vládu, že sa potichu snaží presadiť do výuky genderovú teóriu: ministerstvo školstva schválilo v rámci programu „Škola a kino“ premietanie filmu Tomboy. Ide o príbeh dievčaťa Laury, ktoré predstiera chlapčenskú identitu. Nechýba ani podľa rozhnevaných rodičov „lesbická scéna“: bozk medzi Laurou a jej kamarátkou. Film už v rámci školskej výchovy videlo viac než 46000 žiakov tretieho, štvrtého a piateho ročníka základnej školy. Rodičia interpelujú školy a rozbehli petičnú akciu za zastavenie premietania filmu. Ministerstvo školstva nemieni rodičom ustúpiť a oponuje, že ide o vysoko umelecký film. Filmu bola udelená cena poroty Tedy Award na Berlinale 2011, ktorá je určená na ocenenie kinematografie zaoberajúcej sa problematikou LGBTI…

Nakoľko zavádzanie ideológie LGBTI do verejného priestoru a jej podpora orgánmi EU navzdory väčšinovej mienke nerezonuje iba vo Francúzsku ale aj v iných európskych krajinách, bola na 2. februára 2014 vyhlásená ,,Veľká európska manifestácia za rodinu“. Vo Francúzsku mobilizuje hnutie La manif. Demonštrácie ohlásili aj Madrid, Rím, Londýn, Videň, Brusel a Londýn.

Katarína Hanzlíková, Paríž