Hnutie eutanázie ničí svoje archívy? Toto je jeden VEĽKÝ dôvod ktorý by na to mohli mať

798
Matej Trančo
Kultúra života

Historik Ian Dowbiggin v roku 2003 spísal skvelú históriu hnutia eutanázie. Jeho dielo bolo dôkladné, podrobné a objektívne.

Hnutie spolupracovalo s Dowbigginom tým, že mu sprístupnilo svoje archívy. No v súčasnosti sú už možno zničené. Úryvok z diela “Škandál v archívoch eutanázie:”

Predstavte si na malú chvíľu situáciu kedy by reportéri prišli so správami, že Vatikán zničil väčšinu zo svojich archívnych záznamov.

Výskumníci z celého sveta by oprávnene mohli obviniť Rímskokatolícku cirkev z úmyselného zakrývania faktov.

Nuž, Vatikán nič také neurobil. No zdá sa, že hnutie podporujúce právo na smrť áno. Ak áno, tak by sme sa mohli pýtať prečo tak vykonali? Snažia sa skryť niečo zo svojej minuosti?

Jedna vec je istá: ak boli záznamy hnutia eutanázie zničené, zmizol aj kus histórie akoby Orwell povedal "do rozľahlej pamäťovej diery". A s ňou aj informácie o ktorých hnutie za právo na smrť nechce aby ste vedeli.

Aké sú dôkazy?

Zhruba päť rokov po publikácii knihy som bol kontaktovaný americkou študentkou robiacou výskum o histórii eutanázie. Povedala mi, že pri snahe dopátrať sa k záznamom ESA bola informovaná, že táto zbierka údajov bola zámerne zničená. Tento rok ma kontaktovala ďalšia študentka, ktorá sa taktiež snažila nájsť archívy ESA.

Jej bolo taktiež povedané, že archívy už neexistujú no ona po nich stále pátra. Samozrejme že to môže byť tak, že archívy ESA sú umiestnené niekde v bezpečí. Avšak prečo skupiny ako Compassion and Choices (v preklade Súcit a Voľba. Editor) ignorujú moje vlastné žiadosti o informácie? Prečo v prípade, keď vedec s publikáciami z oblasti histórie medicíny žiada informácie o umiestnení týchto dôležitých archívov nastáva hrobové ticho?

Čo by mohli chcieť zničiť:

Nielen že títo aktivisti tlačili na vlády aby umožnili dobrovoľné zabíjanie z milosti a lekársky asistované samovraždy, mnoho z nich taktiež podporovalo nedobrovoľné zabíjanie hendikepovaných ľudí z milosti. Napríklad napriek svojmu vedomiu o rozšírenom zabíjaní postihnutých ľudí Nacistami si v roku 1943 prezident ESA myslel, že legalizácia eutanázie je dobrý nápad v čase kedy sa domov vracajú veteráni, ktorí trpia duševnými a fyzickými ranami.

Hnutie eutanázie strávilo viac ako sto rokov hľadaním správnych slov a podnetu k presvedčeniu ľudí aby nasledovali ich temné volanie. Myslia si, že to našli v slove "súcit".

Ten je určitým spôsobom jej súčasťou. No je tam omnoho viac než len táto zhubná časť a práve to je to, čo súčasní príslušníci hnutia eutanázie nechcú, aby uzrelo svetlo sveta.

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.