Dve pohlavia muž a žena sú málo. Facebook pri osobnom profile ponúka 58 rodov

3,066
Kultúra smrti

Možnosť "iné“ doteraz ponúkla len sieť Google+

Ak si chcete vytvoriť na sociálnej sieti profil, je potrebné vyplniť údaje, medzi ktoré patrí aj pohlavie. Až doteraz, že ste si mohli vybrať len z dvoch možností – muž a žena. Avšak zmeny, o ktoré sa snaží gender ideológia, zasiahli aj populárnu sociálna sieť Facebook, ktorá užívateľom umožní zvoliť si v osobnom profile pohlavia iné ako mužské či ženské. Informáciu dnes zverejnil portál technet.cz.

Užívatelia anglickej verzie Facebooku v USA si budú môcť v príslušnom políčku vybrať niektorú z desiatich variantov. Nebudú už "povinní" zvoliť jednu z dvoch, tak ako doteraz. Medzi 58 variantmi budú napríklad "transgender", "intersex" alebo "fluid" (premenlivé), oznámilo vedenie Facebooku vo štvrtok v San Franciscu. Všetky varianty, ako uvádza ABC news, sú nasledovné: Agender, Androgyne, Androgynous, Bigender, Cis, Cisgender, Cis Female, Cis Male, Cis Man, Cis Woman, Cisgender Female, Cisgender Male, Cisgender Man, Cisgender Woman, Female to Male, FTM, Gender Fluid, Gender Nonconforming, Gender Questioning, Gender Variant, Genderqueer, Intersex, Male to Female, MTF, Neither, Neutrois, Non-binary, Other, Pangender, Trans, Trans*, Trans Female, Trans* Female, Trans Male, Trans* Male, Trans Man, Trans* Man, Trans Person, Trans* Person, Trans Woman, Trans* Woman, Transfeminine, Transgender, Transgender Female, Transgender Male, Transgender Man, Transgender Person, Transgender Woman, Transmasculine, Transsexual, Transsexual Female, Transsexual Male, Transsexual Man, Transsexual Person, Transsexual Woman, Two-Spirit.

Zoznam možností konzultoval Facebook s odborníkmi. Služba, ktorá má po celom svete 1,23 miliardy užívateľov, doteraz "nútila“ vybrať si medzi mužským a ženským pohlavím. Možnosť "iné“ doteraz ponúkla len sieť Google+.

Zároveň Facebook dáva užívateľom možnosť kontroly nad tým, kto výber pohlavia môže vidieť. Vychádza tak v ústrety ľuďom, ktorí určenie svojho pohlavia považujú za súkromnú záležitosť.

Sociálna sieť svoje aplikované novinky odôvodnila snahou, aby sa ľudia na Facebooku cítili autenticky a skutočne sami sebou.