Diskriminácia kresťanov na Slovensku! Ste kresťan/prolife? Tak nemáte právo používať slovenské vlaky!

219
Kultúra smrti

 
Európske hlavné mesto kultúry sa na chvíľu stane mestom oslavy života. Kvôli očakávanému prílevu účastníkov podujatia bola oslovená železničná spoločnosť, aby vypravila pre účastníkov špeciálny vlak.
 
Spoločnosti pracujúce v tomto odvetví dopravy nemajú problém vypraviť špeciálny vlak pre problémových fanúšikov Slovanu (na snímke). Spoločnosť Wagon Service travel však odmietla vypraviť vlak pre účastníkov pochodu za život kvôli názorovým rozdielom na hodnoty ochrany života
 
Košice okrem získania titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013 sa tento rok stanú aj dejiskom historicky prvého Národného pochodu za život na Slovensku. Keďže sa očakáva účasť niekoľko desiatok tisíc občanov, Fórum života ako spoluorganizátor tejto akcie oslovilo železničnú spoločnosť Wagon Service travel s.r.o s prosbou o spoluprácu, pričom by sa v dňoch 21. – 22. septembra vypravil špeciálny vlak z Bratislavy do Košíc a späť severnou trasou, aby tak uľahčili presun masy ľudí.
 
Spoločnosť otvorene odmietla spoluprácu kvôli odlišnému postoju v otázkach ochrany ľudského života
 
Odpoveď spoločnosti Wagon Service bola negatívna so zarážajúcim odôvodnením: “Po dôkladnom zvážení a analyzovaní problematiky sme dospeli k názoru, že náš pohľad na ochranu života pred a po počatí je iný ako Váš, preto nedokážeme vybaviť prijatú požiadavku k Vašej spokojnosti.” Nepochopiteľným teda ostáva vyjadrenie spoločnosti na ich webovej stránke, kde deklarujú možnosť zostaviť vlakový zájazd “podľa želaní na objednávku” a že ich vlak je pripravený dopraviť vás “kamkoľvek, kam vedú koľaje”.
 
Predstaviteľka FŽ Marcela Dobešová vyjadrila sklamanie nad týmto postojom, zároveň však prisľúbila, že Fórum života bude pokračovať v snahe nadviazať spoluprácu pri organizovaní septembrového Vlaku Fóra života oslovovaním ďalších spoločností. „Veríme, že nám budete držať palce, aby sa projekt podaril a aby sa priaznivci myšlienky ochrany života od počatia po prirodzenú smrť, rodiny, mladí ľudia, mohli do Košíc a späť domov prepraviť špeciálnym vlakom a zažiť aj takýmto spôsobom spoločenstvo jednoty v podpore myšlienky Národného pochodu za život.“