Brazílski voliči nemajú na výber žiadnu pro-life možnosť

1,365
Kultúra smrti

Dátum prezidentských volieb v Brazílii (5. október) sa priblížil a pro-life stúpenci sa ocitli v ťažkej morálnej pozícii pri rozhodovaní o tom, komu dajú svoj ​​hlas. Traja hlavní kandidáti sú ľavicovo zmýšľajúci zástancovia homosexuálneho manželstva a potratov.

Za posledných dvanásť rokov je úradujúca prezidentka Dilma Rousseff a jej Robotnícka strana zodpovedná za najväčší pokrok kultúry smrti v histórii Brazílie. Rousseff je zodpovedná za to, že prešiel zákon, ktorý má teoreticky chrániť ženy pred sexuálnym napadnutím, ale v skutočnosti otvára dvere liberálnejšiemu výkladu zákona o potratoch a financovaní potratov vládou. Dosiahli to nenápadnou zmenou znenia zákona o potratoch. Odstránili slovo „znásilnenie“ a nahradili ho „nedobrovoľným sexuálnym vzťahom.“ Avšak snáď ešte dôležitejšou zmenou bola zmena slova „potrat“ na prevencia tehotenstva“ tak, aby mohol byť potrat vykonávaný v rámci systému verejného zdravotníctva.

Rousseffovej hlavná protivníčka a zatiaľ najväčšia favoritka, Marina Silva, nie je oveľa lepšia. Predstiera, že je vo väčšine sociálnych a morálnych otázkach neutrálna, no jej stranícka základňa tvrdí, že potrat by mal byť úplne legalizovaný a homosexuálne manželstvo by malo byť uznané brazílskou ústavou. Nakoniec jednoducho nebude mať možnosť nesúhlasiť so stanovenými cieľmi strany, a tak s ňou občania Brazílie nemôžu počítať pri podpore pro-life alebo pro-rodinných problémov.

Najkonzervatívnejší“ kandidát, Aécio Neves, je stredoľavicový politik, ktorý - hoci nie je taký radikálny ako ostatné dve kandidátky – tiež nie je priateľom pro-life a je za homosexuálne manželstvá. Odhliadnuc od toho sa zdá, že až doteraz sa mu nepodarilo získať dôveru väčšiny obyvateľstva a je nepravdepodobné, že by voľby vyhral.

Keďže niet žiadnej skutočne konzervatívnej strany, brazílske prezidentské voľby 2014 predstavujú z pohľadov ochrancov rodiny a života asi najhorší prípad v krajine za niekoľko posledných rokoch.

Pre brazílskych zástancov pro-life, nenarodené deti a rodiny horizont potemnieva. V tohtoročných prezidentských voľbách totiž nemajú skutočne konzervatívnu možnosť. Budú si musieť vybrať najmenšie zlo z troch kandidátov. Ocitajú sa tak v delikátnej a problematickej morálnej situácii.