Brad Pitt vyzýva k uzákoneniu homosexuálnyh manželstviev a víta ich prijatie v New Yorku.

4,098
Kultúra smrti

7. júl, 2011 (LifeSiteNews.com)- Slávny herec Brad Pitt vyjadril svoj súhlas s legalizáciou homosexuálnych manželstiev a vyzýva celé Spojené štáty, aby prijali podobné zákony: ,,Je povzbudzujúce, že New York sa pripojil k hnutiu o udelení rovnakého manželského práva svojim občanom po tom, čo 24. júna newyorský senát schválil návrh zákona."

Hercova podpora pre legislatívu newyorkých homosexuálnych  manželstiev nie je veľmi prekvapivá, vzhľadom na jeho rečové prejavy a  finančnú podporu legislatívy. V septembri 2008  venovala hviezda 100 000 dolárov na kampaň proti Návrhu 8, ktorý potvrdil pravé manželstvá a zrušil homosexuálne manželstvá v Californii.

,,Každá americká ústava by mala by mala zabezpečiť, aby sa ľudia, ktorí sa milujú, mohli zosobášiť bez ohľadu na postavenie, v ktorom sa nachádzajú," uviedol tento mesiac vo vyhlásení pre People.com. ,,Štát nemá rozhodovať o tom, kto sa smie zosobášiť a kto nie. Vďaka ťažkej práci mnohých príde už čoskoro deň, keď sa skončí diskriminácia a každý Američan sa bude môcť tešiť z rovnakých práv na manželstvo."

Pitt, ktorý má šesť detí s herečkou Angelinou Jolie, povedal, že by mu neprekážalo, ak by jedno z nich bolo gay.

Hviezda prisľúbila, že on a Jolie budú uvažovať o manželsvte len vtedy, ,,keď sa každý v tejto krajine bude môcť legálne zosobášiť." V nedávnom rozhovore (http://www.lifesitenews.com/blog/kids-cause-brad-and-angelina-to-reconsider-we-wont-marry-till-gays-can-vow/)  pre USA víkend však povedal, že jeho rozhodnutie neoženiť sa pred legalizáciou homosexuálnych manželstiev sa môže zmeniť.

,,Deti sa pýtajú na manželstvo," povedal. ,,Znamená to pre nich stále viac. To je niečo, na čo musíme prihliadať."