Bojovník ISIS sa obrátil na kresťanstvo. V živom sne sa stretol s Ježišom

3,035
Kultúra života

Istý misionár rozpráva mocný príbeh o vykúpení a milosti – o tom, ako jeden z bojovníkov militantného islamského štátu, ktorý bol známy svojím brutálnym zabíjaním kresťanov, konvertoval na náboženstvo svojich obetí potom, čo sa mu prisnil „muž v bielom“, ktorý mu priniesol veľmi živé posolstvo.

Tento rok, pred istým časom, jedného z našich pracovníkov YWAM na Blízkom východe, kontaktoval istý priateľ. Stretli sa a on sa predstavil ako bojovník ISIS, ktorý zabil už mnohých kresťanov. Viem si predstaviť, že to bola hrozná situácia, a náš pracovník bol určite v strehu,“ povedala podľa Christian Post Gina Fadelyová, riaditeľka organizácie Youth With A Mission Frontier Missions, Inc. (skr. YWAM) pri nedávnom vystúpení v rádiu The Voice of the Martyrs (ďalej VOM).

Fadelyová pokračovala a poodhalila, že bojovník ISIS sa priznal, že pred svojou premenou si „vlastne užíval“ zabíjanie kresťanov.

Pracovníkovi  YWAM povedal, že začal mávať sny o mužovi v bielom, ktorý k nemu prichádzal a hovoril: ,Ty zabíjaš mojich ľudí.‘ Pričom mu z toho čo robí, začínalo byť veľmi zle a bol nervózny,“ pokračovala Fadelyová. „Spomínaný militant povedal, že mu jeden kresťan tesne pred svojou smrťou povedal: ,Ja viem, že ma zabiješ, ale dám ti Bibliu‘. Bojovník ISIS tohto kresťana naozaj zabil, vzal si Bibliu a začal ju čítať. Keď sa mu sníval ďalší sen, Ježiš ho požiadal, aby ho nasledoval. A tak on teraz žiada, aby sa mohol stať nasledovníkom Krista a byť jeho učeníkom.“

Fadelyová poznamenala, že stretnutie tohto bojovníka s Ježišom Kristom pripomína príbeh apoštola Pavla, ktorý sa podľa rozprávania Skutkov Apoštolov podieľal na prenasledovaní prvých učeníkov Ježiša Krista. Keď však zažil dramatické stretnutie s Ježišom na ceste do Damasku, stal sa z Pavla jeden z najväčších misionárov všetkých dôb. Zaniesol evanjelium do celej Rímskej ríše a napísal 13 kníh Svätého Písma.

Takže... kto vie. Možno sa i s týmto mužom stane niečo podobné ako s biblickým Šavlom, ktorý prenasledoval kresťanov rannej Cirkvi a keď sa obrátil, stal sa z neho apoštol Pavol, ktorý ich viedol,“ povedala Fadelyová. „Boh to takto môže obrátiť.“

Od roku 2013 viedol Islamský štát v Iraku a Sýrii (ISIS) brutálne vojenské ťaženie v severnej Afrike a na celom Blízkom východe, pracujúc na vytvorení kalifátu, či islamskej vlády vedenej sunnitmi.

V snahe zbaviť túto oblasť iných foriem náboženstva ako je radikálny islam, sa terčami prenasledovania džihádistov bežne stávajú kresťania, jezídovia a iné menšiny. Zabíjajú ich, kameňujú, stínajú im hlavy, vešajú ich a používajú na ne i ďalšie násilné prostriedky. Vo februári ISIS sťala v Líbyí 21 koptských kresťanov a sľubovala, že „zničí národ kríža“. V apríli táto skupina vydala propagandistické videá zobrazujúce sťatie 30 egyptských kresťanov, pričom vyhlásila, že veriaci „nebudú v bezpečí“, kým nekonvertujú na islam.

Podľa zástupcu OSN táto skupina tiež „ako ústredný aspekt svojej ideológie a svojich operácií inštitucionalizovala sexuálne násilie a brutalitu voči ženám“. Mladé kresťanské a jezídske dievčatá často predávajú ako sexuálne otrokyne alebo ich nútia, aby si vzali“ bojovníkov ISIS.

ISIS predáva 9-ročné dievčatá na trhu s otrokmi,“ prezradila kresťanská spisovateľka Ann Voskampová, ​​ktorá navštívila severoirackých utečencov unikajúcich pred ISIS. Rozdelia ich do kategórií a vyzlečú. Dodávajú ich nahé. Odskúšajú a rozdelia si ich.  Sú predávané a ponúkané. Ako dobytok.“

Napriek zverstvám, ktoré islamskí militanti pachájú, Todd Nettleton, jeden z vedúcich predstaviteľov YWAM, ako hosť v relácií VOM počas vysielania uviedol, že kresťania by ich nemali odpisovať, akoby boli mimo dosahu Božej milosti a mimo dosahu Božieho Ducha“.

Kevin Sutter, ďalší vedúci predstaviteľ YWAM, ktorý sa s Fadelyovou objavil v programe VOM, povedal, že od jedného svojho vedúceho účinkujúceho v arabskom svete sa dozvedel, že medzi moslimami sa šíri taký duchovný hlad“ ako „ešte nikdy“.

V súčasnosti mnohí nasledujú Ježiša, ale uchovávajú to v tajnosti. Nehovoria o tom verejne. Vo svojom vlastnom dome majú dokonca kostol. Sledujú a navzájom si vysluhujú prijímanie tak, akoby sledovali televíziu,“ povedal Sutter.

Fadelyová vyjadrila presvedčenie, že Boh používa sny na to, aby pomohol misionárom šíriť evanjelium aj medzi tými skupinami na Blízkom východe, ku ktorým dostať sa je ťažké, a používa ich aj na to, aby práve prostredníctvom nich presvedčil moslimov a iných nekresťanov, aby uverili v Ježiša ako Spasiteľa a Pána.