3 potrebné veci pre zastavenie potratov

1,834
Kultúra života

11. december 2012 (LiveActionNews.org) - Nikto presne nevie, ako to s potratmi skončí. Ale nasledujúce tri veci nám určite pomôžu, aby sa zákaz potratov stal nádhernou realitou.

1. Pro-life feministky

Chlapi, celý čas to počúvate: „Potrat nie je vaša vec, pokiaľ nemôžete otehotnieť!“

Odvolávať sa na intelektuálnu úprimnosť na týchto ľudí nefunguje. Ak by to fungovalo, mohli by sme poukázať na pokrytectvo ich vyhlásenia, vzhľadom na to, že potrat vyhlásilo v USA za zákon 9 mužov. Logika taktiež nefunguje. Alebo by sme mohli spomenúť, že keby mohli muži otehotnieť, tiež by sme boli proti tomu, aby podstupovali potraty.

To, čo naozaj spraví dojem, je, keď ženy, ktoré sa opisujú ako feministky, zaujímajú pro-life postoj. To trochu ľudí ohromí. Práve toto ma naštartovalo na mojej ceste k obráteniu. Skupiny ako Feminists for Life of America ľuďom pripomínajú, že prvé americké feministky boli zaujaté oslobodzovaním žien z tyranie. Nie však prenášaním tejto tyranie na ich deti.

Justin Bieber hovorí, že je pro-life, a to je mierne zaujímavé a trochu povzbudzujúce. Ale predstavte si ten šokujúci účinok a úžas, ak by sa k pro-life postojom verejnej priznala Tina Fey (americká herečka a producentka, pozn.prekl.). To by bolo niečo, však? Čo len jediný moderný feministický idol, ktorý deklaruje svoje pro-life presvedčenie, by mal obrovský vplyv na toto hnutie.

Nazývam sa feministkou, pretože verím v to, v čo verili feministky pôvodne. Verím, že ženy sú úžasné bytosti schopné skvelých vecí. Tiež ale verím, že prijať pravú ženskosť v materstve a prirodzených procesoch nášho tela je pravou propagáciou sebaaktualizácie. Nie potratom našich detí, aby sme mohli dosiahnuť náš superdôležitý titul z komparatívnej literatúry. Skutočný feminizmus bol o sebaúcte, nie sexuálnej bezohľadnosti, potratoch a obchodovaní so ženami. To ženy ničí, ich telá ako aj duše. Kvôli tomu som pro-life a som proti tým, ktorí feminizmus len predstierajú.

Organizácie ako Feminists for Life of America a New Wave Feminists musia stále argumentovať. A tiež dokazovať, že je nielen možné byť pro-life feministkou, ale že je to i nevyhnutnou súčasťou ženy, ktorá si uvedomuje svoju hodnotu.

2. Pro-life lekári

Môj gynekológ kedysi dávno v Dallase bol 100% pro-life a katolík. Nepredpisoval umelú antikoncepciu. A bol jediným, ktorého som v celom meste našla.

Príliš mnoho lekárov je ochotných ignorovať latinskú mravnú zásadu, ktorú sa učia na začiatku svojho lekárskeho vzdelávania: „Primum non nocere.“ Predovšetkým neuškodiť. Na rozdiel od žien, ktoré „liečia,“ sú si vedomí reality toho, čo robia. Dobre vedia, že to nie je žiadny „zhluk buniek“. Prevedčili sa sami, tak ako mnoho ľudí, ktorí sú za potraty, že účel svätí prostriedky. Aj keď sa ukáže, že „účelom“ sú smutné, poľutovania hodné, či dokonca mŕtve a zmrzačené ženy.

Skupiny ako Association of Pro-Life Physicians a American Association of Pro-Life OBGYNS pomáhajú ženám nájsť pro-life lekárov. Čím viac lekárov odmietne vykonávať potraty a bude dostatočne rešpektovať svoje pacientky na to, aby im povedali pravdu, tým menej bude potratov.

3. Predmanželská čistota

Potraty neexistujú vo vákuu. Stále to hovorím. K potratu väčšinou dôjde, keď ľudia majú sex rekreačne, bez úmyslu počať dieťa. Podľa ProChoice.org, webovej stránky ktorú zjavne navštevujem stále, tvoria asi polovicu všetkých tehotenstiev „ups“ tehotenstvá. Nenazvem ich „prekvapeniami“. Myslím si, že sa spoľahlivo dá tvrdiť, že väčšina sexuálne aktívnych ľudí vie, odkiaľ deti prichádzajú.

Z viac než milióna potratov, ktoré sa vykonajú každý rok v USA, je tvorených 83 % ženami, ktoré sú slobodné. A to je dosť. Takže, logicky, ak by ľudia prestali mať sex pred manželstvom, bolo by približne o 83 % menej potratov.

Samozrejme, nikdy sa nebude dať všetkých presvedčiť, aby nemali predmanželský sex. Ale v dobách dávno minulých, ak vás prichytili pri predmanželskom sexe, dostali ste na zadok a poslali vás do kláštora či „školy pre vzdorujúce dievčatá“. Vtedy sexuálne žilo oveľa menej tínedžerov. Chápete, keď znížite a potom úplne odstránite normu, ľudia - na prekvapenie! – nedokážu podľa tejto normy žiť.

Minule som bola večer u svokrovcov a bol zapnutý televízor, zvuk bol však vypnutý. Práve začali dávať program s názvom „Vianoce v Rockefeller Centre“. To je každoročná show, v ktorej sa celebrity v New Yorku rozpustilo správajú vo vianočnom duchu, keď sa rozsvecuje ten obrovský stromček. Myslím, že to má byť venované rodine vzhľadom na prítomnosť postavičiek Muppets, ktoré vyvádzajú s rapperom Cee Lom. Show ale začala s Mariah Carey oblečenou ako elfská prostitútka. Jej šaty boli také odhaľujúce, že ste jej mohli vidieť hrudnú kosť. Nebol to len výstrih - bola to celá stredná časť jej veľkého poprsia.

Občas tiež prepínam kanály a pozerám, že ABC Family znova dáva Hriešny tanec. Ja milujem Hriešny tanec rovnako ako ďalšie ženy, čo budú mať 25-34. Bola som si istá, že Johnny Castle sa zhmotní a dozaista si ma vezme. Ale, ehm, je to film o mladých ľuďoch, ktorí sa o seba trú, pričom nemajú predmanželský sex a ilegálnom potrate. ABC Family? Fakt?

Nie, nikdy sa nám nepodarí, aby slobodní ľudia prestať robiť neslušné veci. Musíme spraviť viac. Musíme mať nejaké normy. Aby sme zrazili tých 83 % dole, nemusíme dávať všetkým mladým ľuďom pásy cudnosti. Dnes nie je nič viac rebelantské, než rešpektovať samého seba. Dámy, v našej dobe je úplne revolučné rozhodnúť sa, že sa nebudeme obliekať a správať tak, ako by sme boli v Ke$hinom videoklipe. Muži, všetci tí ľudia, ktorí vám hovoria, že konať na základe každého impulzu je „normálne“, sa vás snažia stiahnuť na svoju úroveň. Povznes sa nad svoje primitívne pudy. Si muž, nie opica.

Tento zoznam by som mohla rozšíriť, zrejme to i spravím. Ale ak by sme začali pridávaním v týchto troch veciach – pro-life feministkách, pro-life lekároch a v predmanželskej čistote, boli by sme na ceste konca potratov.

KRISTEN WALKER HATTEN