Žena odmietla ísť na potrat, trestom jej bola smrť

5,620
Kultúra smrti

 

Houston, TX, 8. decembra 2011(LifeSiteNews.com) – Muž v Houstone bol zaistený pre podozrenie z vraždy ženy, ktorá s ním bola tehotná, potom ako odmietla ísť na potrat.

The Los Angeles Times informoval, že 19-ročný Joseph Mike Devia bol vzatý do väzby v Navy Training Camp (námorníckom tréningovom tábore) v oblasti Chicagu a bol vydaný do Texasu. Bol obvinený z úkladnej vraždy Omoyeme Obehi Erazuy v auguste 2010.

Podľa policajnej správy okresu Harris, Devia povedal vyšetrovateľom, že Erazuu dobre nepoznal a nevidel ju dva mesiace pred jej smrťou.

Potvdil, že sa s ňou mal stretnúť v nemocnici sv. Jozefa  v noci z 21. augusta potom, čo mu zavolala so žiadosťou o odvoz, ale tvrdí, že na miesto stretnutia neprišla. Telefónne záznamy ukázali, že Devia tú noc prijal hovor z verejného telefónu v nemocnici.

Telo Erazuy sa našlo na druhý deň ráno v priekope za budovou kancelárie umiestnenej 13 míľ od nemocnice sv. Jozefa s bodnými ranami na krku a na trupe.

Vzorka DNA získaná od Deviu sa údajne zhodovala s krvou na tele Erazuy a tiež potvrdila, že pravdepodobne bol otcom nenarodeného dieťaťa.

Správa upozornila, že Erazua si s Deviom vymenila sms správy pred svojou smrťou, ktoré odhalili, že Devia veril, že je otcom jej dieťaťa, a ona odmietla jeho nátlak na ukončenie tehotenstva.

V čase svojej smrti sa Erazua zdržovala v útulku pre bezdomovcov misie Jahve a 21.augusta ju videli opustiť útulok so skupinou mužov.

Podľa obhliadky tela bola na konci tretieho alebo začiatku štvrtého mesiaca tehotenstva a čakala chlapca.