Štyri dôvody, prečo potrat ženy ponižuje

2,067
Kultúra smrti

Máme vraj veriť tomu, že potrat dáva do rúk ženám možnosť väčšej moci. Bolo nám povedané, že nielenže by sa im malo povoliť na potrat ísť, ale že to mnohé ženy aj musia spraviť. Populárna kultúra mladých učí, že potrat napraví akúkoľvek „chybu“ spravenú v sexuálnej oblasti. O potrate sa hovorí ako o „resete“ života.

V tejto krajine máme už viac než štyridsaťročné skúsenosti pozorovania následkov legálneho potratu. Čo sme sa za tieto viac než štyri desaťročia naučili? Dokázali sme, že potrat ženám pomáha?

Vôbec nie. Uvediem štyri pozorovania, ktoré vychádzajú zo svedectiev o následkoch legálneho potratu. Potrat robí len jedno: diskriminuje ženy. Namiesto toho, aby im dával do rúk väčšiu moc, robí zo žien druhoradých, utláčaných občanov:

 

1. Potrat potláča jedinečnú sexualitu žien

Jedna polovica ľudskej populácie môže nechať vo svojom vlastnom tele vyrásť nový ľudský život. Takýto skutok sa druhej polovici ľudstva biologicky nikdy nepodarí vykonať.

Avšak namiesto toho, aby sa táto jedinečná sila žien oslavovala, zástancovia potratov chcú jej význam zmenšiť. Celým zámerom radikálneho feministického hnutia bolo oslobodiť ženy od ich biológie, od toho, aby museli niesť bremeno sexuálnej aktivity (t. j. rodenie detí).

Namiesto toho, aby schopnosti rodiť deti oslavovali, zástancovia potratov sa ju snažia zo spoločnosti vykoreniť. Usilujú sa eliminovať ženskú plodivú silu.

Ako toto posilňuje ženy?

 

2. Potratové sily nútia ženy k tomu, aby obetovali rodinu pre kariéru

Vysokú školu treba dokončiť. Bez vysokoškolského vzdelania bude život neznesiteľný. Treba získať prácu. V stávke je povýšenie. Deň výplaty je veľmi neistý.

Spoločnosť takmer každej žene hovorí, že výchova detí by jej len prekážala. Od žiadnej mladej ženy sa neočakáva, že sa túži vydať a rýchlo si založiť rodinu. Skôr sa očakáva, že sa každá žena uplatní na pracovnom trhu a rodinné ašpirácie odloží vo svojom živote na neskôr.

V istom zmysle ide o falošnú dilemu. Nie každá žena, ktorá ide na materskú dovolenku, už nedosiahne pri návrate úspech na pracovisku. Je dokázané, že niektoré matky si dokázali založiť rodinu a byť zároveň aj úspešnými podnikateľkami.

Spoločenský tlak od žien žiada, aby pre svoju kariéru obetovali manželstvá a rodiny. Populárna kultúra nám nahovára, že život ženy v domácnosti nie je vôbec ideálny. Alebo, čo je ešte horšie, tvrdí, že takýto život je celkom na nič. Oveľa lepší spôsob, ako naložiť so svojím životom, je ísť a zarobiť veľké peniaze vo svete obchodu.

Podobné správy zámerne nehovoria o ďalších aspektov skutočnej ženskosti. Ženy majú zo svojej prirodzenosti výchovné schopnosti. Majú tiež moc premeniť dom na domov. Ženské schopnosti v oblasti starostlivosti o deti, spoločnosť znehodnocuje. Tá totiž od nich očakáva, že sa budú správať ako muži.

 

3. Potrat umožňuje mužom vykorisťovať ženy

Vďaka príchodu antikoncepčných tabletiek a antikoncepcie sa sex zmenil na rekreačnú aktivitu. Muži a ženy sa doňho vrhajú, no popritom lietajú od jedného vzťahu k druhému. V rámci promiskuitného životného štýlu, ktorý umožnila antikoncepcia, sa obe pohlavia navzájom využívajú.

Keď antikoncepcia zlyhá alebo sa nepoužije, môžu ženy otehotnieť – aj keď to nemali v pláne. Keďže si niektorí muži vychutnávajú sexuálny vzťah bez obáv, že stanú otcami nechceného dieťaťa, šalejú, len čo sa dozvedia, že žena otehotnela.

Títo muži sa môžu svojim tehotným ženám vyhrážať, že ich opustia, ak nepôjdu na potrat. Ak si ženy chcú nechať svoje dieťa, musia riešiť nepríjemnú dilemu.

Láska, ktorú tieto ženy tak veľmi chcú, je podmienená neexistenciou dieťaťa. Ak odolajú tlaku ísť na potrat, môžu ostať na dieťa samy. Nezodpovední otcovia sa potom často snažia umyť si ruky pred zodpovednosťou za svoje vlastné telo a krv.

Namiesto toho, aby sa ženám pomohlo naplniť ich plodivý potenciál, potrat mužom umožňuje, aby s nimi manipulovali a vydierali ich.

 

4. Potrat udržuje ženy v spoločensko-ekonomickom tlaku

Tvárou v tvár problému neplánovaného tehotenstva hľadajú mnohé ženy pomoc. Ale čo im v tejto zraniteľnej situácii ponúkne spoločnosť? Potrat.

To, že príde o svoje nenarodené dieťa jej nezíska prácu, vďaka ktorej by mohla zaplatiť účty. Rozkúskovanie dieťaťa v jej lone jej nenatankuje do auta benzín, ani jej na stôl nepoloží jedlo. Určite jej tiež neposkytne bezplatné bývanie.

Nie. Potrat urobí jediné: aj naďalej ju ponechá v ťažkej situácii – no s tým, že od teraz ju bude sprevádzať jej stratené materstvo a mŕtve dieťa.

Keď bude v nasledujúcich dňoch, mesiacoch či rokoch prežívať ľútosť, výčitky a smútok, nebude s ňou nikto. Politicky korektná vec, ktorú musíte urobiť, je povedať jej, aby sa cez to preniesla, veď to nič nie je.

Spoločnosť podporujúca potraty sa tak málo stará o matky, ktoré si chcú nechať svoje neplánované deti, že im neponúka žiadnu skutočnú pomoc – len potrat. Ťažko možno tvrdiť, že ženy majú v rukách moc, ak im nie je daná akákoľvek podpora, ktorou by tieto protivenstvá prekonali.

Na záver chcem povedať, že ženy sú v spoločnosti, kde je legalizovaný potrat, diskriminované. Spoločnosť im hovorí, že potrat nie je len jediná možnosť, ale že je to dokonca lepšia možnosť. Napriek tomu ženy v hĺbke duše tušia, že najlepšia voľba je nevzdať sa svojej plodnej sily. Ak sa i tak rozhodnú pre potrat, tak to nebude preto, že sa rozhodli uplatniť si nejakú svoju ženskú moc. Idú na potrat, pretože majú pocit, že nie je iná možnosť.

Stručne povedané - matky si zvolia potrat práve preto, že sa cítia príliš slabé na to, aby naplnili svoje ženstvo.

Kevin Kukla je šťastný manžel a hrdý otec. Žije vo východnom Texase. Viac jeho myšlienok o pro-life hnutí a o boji s kultúrou smrti si môžete si prečítať po zadaní svojho e-mailu do zoznamu na jeho blogu ProLife365.com.