Čo mám robiť s chybami v mojej minulosti?... Kráčaj vo viere!

1,229
Matej Trančo
Kultúra života

“Nenávidím sa,” povedala Barbie popri tom, čo si utierala slzy. “Nenávidím sa za to, že som bola vo väzení keď moja mama zomrela."

“Tvoja mama bola zbožná žena,” povedal som. “Už je doma v nebi a dávno ti odpustila."

“Ale ja som neodpustila sama sebe,” zastonala. “Cítim sa plná viny a hanby.”

Peter trpí bolesťou z rozvodu. Stále si prehráva všetko to, čo povedal či urobil a čo zničilo ich vzťah. Ako slobodný rodič cíti bolesť, ktorou si prechádzajú jeho deti striedaním domova oboch svojich rodičov, zvlášť cez sviatky.

Judy sa potýka so zdravotnými problémami kvôli zlým stravovacím návykom a nedostatku pohybu. Harry je liečaci sa alkoholik no jeho alkoholické maniere mu spôsobili Hepatitídu typu C. Paul a Sherry užívajú lieky na genitálny herpes, malú spomienku svojej promiskuitnej minulosti.

Možno sa viete nájsť či už v Barbie, Petrovi, Judy, Harry-m, Paul-ovi, alebo Sherry.

Boh ich ale stále všetkých miluje, On miluje aj teba. Nezáležiac na tom, čo si vykonal, Boh ťa miluje. Poslal svojho jediného syna, Ježiša Krista, aby zomrel na kríži aj za tvoje hriechy. Povedz Bohu, ako úprimne ľutuješ  krivdy svojej minulosti. Posledné slová Ježiša pred smrťou boli "Je dokonané" Ján 19:30. Nepovedal predsa: "Je dokonané s výnimkou pre kriminálnikov, rozvedených ľudí, tých, ktorí si škodia na zdraví, alkoholikov, a množstvom ďalších príliš početných pre spomenutie." Jednoducho povedal: "Je dokonané."

V žalme 103: 10-13 (NMV) sa píše: Nezaobchodí s nami podľa našich hriechov, ani nám neodpláca podľa našich neprávostí. Lebo ako vysoko je nebo od zeme, také veľké je jeho zľutovanie voči tým, čo sa ho boja. Ako je vzdialený východ od západu, tak vzďaľuje od nás našu neprávosť. Ako sa otec zmilúva nad deťmi, tak sa Pán zmilúva nad tými, čo sa ho boja.

Drahý priateľ, Boh ti túži dať "nádej a budúcnosť" pozri Jeremiáš 29:11. Pokúsil si sa o kontrolu nad svojim životom no nevyšlo to. Nemôžeš odčiniť minulosť, no s Pánovou pomocou môžeš zmeniť prítomnosť a budúcnosť. Poddaj sa Bohu. Daj mu šancu zahojiť tvoje zlomené srdce a premeniť tvoj život v niečo nádherné. Nič čo si povedal či urobil Pána nezaskočí ani neodradí. Čaká na to, aby ti mohol odpustiť. Ospravedlň sa tým, ktorým si ublížil a polepši sa ako najlepšie vieš. Prísľuby zo Žalmu 103:10-13 a Jeremiáša 29:11 sa tak môžu aplikovať v tvojom živote. Vytlač si tieto verše a umiestni si ich na zrkadlo v kúpeľni, na kredenc v kuchyni a kdekoľvek inde kde ich budeš často vídavať. Sprav z týchto slov svoju osobnú modlitbu.

Boh koná zázraky. Vykonal ich v minulosti a stále ich aj koná. Hebrejom 13:8 (NMV) : "Ježiš Kristus je ten istý včera i dnes a naveky." Teraz je čas pokľaknúť alebo postaviť sa pred Pána, vystrieť svoje ruky k nebu a prijať zaliatie láskou, odpustením a pokojom, ktoré môže dať len Pán.

preklad: pohni sa v kráčaní vo viere a neľutuj (sa).